Jaago Kuriksi sõnul suurt vastuseisu muusikakooli loomisele polnud, pigem oli hirm teadmatuse ning kohustuste ees. Vallavanema ülesanne oli leida ka õige inimene muusikakooli vedama. Juhuste tahtel sattus Koeru elama Kerli Sirila, kes on tänini direktori kohustusi vedanud. Kuriksi sõnul tegi ta otsuse muusikakooli direktori koha täitmisel suuresti kõhutunde järgi, kuid kõik läks nii nagu minema pidi ja tollaseid otsuseid kahetsema ta küll ei pea.

Tänavu täitub Koeru muusikakoolil 10 tegevusaastat. Muusikakool asub jätkuvalt Aruküla mõisahoone esimesel korrusel, kus tänaseks on laiendatud oma valdusi terve korruse ulatuses. Kümme aastat tagasi alustati vaid neljas klassiruumis ja loomulikult palju väiksema õpilaste hulgaga. 2003. aasta sügisel alustas muusikakoolis 38 õpilast, kes tulid automaatselt üle neli aastat tegutsenud muusikaklassist. Täna on meil muusikakoolis 50 õpilast ja üheksa ettevalmistusklassi last. Selle aja jooksul on instrumendiõpet kokku saanud ligi 100 muusikahuvilist noort. Muusikakooli on lõpetanud 35 õpilast, kellest kolm on asunud edasi õppima keskastme muusikakoolidesse.

Koeru muusikakooli õpilased on edukalt esindanud kooli vabariiklikel konkurssidel. Saavutatud on väga häid tulemusi akordioni (Madis Bobrovski, Laura Juus) ja löökpillide (Mattias Mihkelson) erialadel. Nimetatud õpilased on tulnud finaalis esikolmikusse. Viimastel aastatel pole nii säravaid tulemusi olnud ja ka eelvoorudes on osavõtt kesisem. Loodame juba uuel hooajal konkurssidest osavõttu taas kasvatada ja valmistada õpilasi ette kõige kõrgemate kohtade eest võitlemiseks.

Kõiki muusikahuvilisi noori õpetavad muusikakoolis tublid ja töökad õpetajad. Õpetajad on tõelised oma ala asjatundjad. Südameasjaks on nad võtnud muusikahariduse edasi andmise lastele. Õpetajad sõidavad Koeru Eestimaa erinevatest paikadest: Tallinnast, Viljandist, Jõgevalt ja Paidest. Neli aastat muusikaklassis ja 10 aastat muusikakoolis on südamega tööd teinud solfedžoõpetaja Pille Piibeleht, kes pälvis 2011. aastal Koeru valla teenetemärgi. Kümme aastat on muusikakoolis töötanud ka klaveriõpetaja Ilme Meier. Üheksa aastat on töötanud akordioni- ja lauluõpetaja Liana Kullassepp, puhkpillide õpetaja Teet Tihvan ja löökpillide õpetaja Marko Sirila, seitse aastat flöödiõpetaja Kersti Varrak, kolm aastat klaveriõpetaja ja kontsertmeister Maria Šnurova ning kaks aastat viiuliõpetaja Ksenia Vaher ja kitarriõpetaja Maario Pihlak.

Ootame kõiki Koeru muusikakooli kümnenda sünnipäeva kontserdile 20. aprillil kell 14.00.