Pisut rohkem kui sada aastat tagasi oli ka meie kihelkonna nimi Marien Magdalenen, s.o. Maarja Magdaleena. Alles kui Liivimaa ja Eestimaa kubermang ühendati üheks Eestimaaks, tekkis vajadus vahet teha Liivimaa Maarja Magdaleena kihelkonnaga (praegusel Jõgevamaal) ja valdavaks kohanimeks kujunes Koeru.

Selle ajaloolise fakti ja kirikupüha tähistamiseks on Koeru kogudus korraldanud iga 4-5 aasta tagant kihelkonnapäevi. Ka seekord oli kavas käsitöö näitus-müük, suvekohvik kodusküpsetatuga, siidimaali töötuba, raamatu- ja rohevahetus, asfaldile joonistamine. Elve Bender pidas just raamatuvahetust kordaläinuks, sest suurem osa raamatutest oli vahetunud, st kastitäis oli ära läinud ja sama palju juurde tulnud. Kontserdiosas astusid üles Koeru noored talendid kitarridel ehk muusikakooli õpilased ning laulis ansambel Madli.

Tore oli, et just nagu tellitult toimusid Eestis Europeadi üritused ning seetõttu tantsis kirikuesisel platsil Hollandist seenioride tantsutrupp Wieringer Dangsers ja meie oma rahvatantsurühm Kanarbik. Oli huvitav vaadata hollandlaste seltskonnatantsu ning kuulata selgitusi nende riietuse ja kommete kohta. Hollandlaste jaoks oli üllatuseks meie nii kuum ilm, meile valmistas ehk enim hämmastust prouade peakate, mis pidi näitama nende isade rikkust.

23. juulil toimus kirikus öökontsert. Organist Jaanus Torrimi poolt antud orelikontsert oli võimas. Ta võttis orelilt kõik välja, mis võimalik. Kahtlemata tunneb Jaanus Torrim Koeru kiriku orelit kõige paremini, sest ta alustas sellel pillil õpinguid juba 11-aastasena!

24. juuli apostlite pühal tänujumalateenistusel teenisid õpetajad Arne Hiob, Allan Praats ja Elve Bender. Oodatud olid kõik 1986-2011 leeriõnnistuse saanud.

Elle Treterile, Anne Pindrele ja Lembit Kallasarule anti üle EELK tänukirjad abi eest koguduse töös.

Elve Benderi sõnul oli ta kokkuvõttes toimunud üritusega ise rahule. „Põhimõtteliselt olid need meie jumalagajätupäevad kogudusega. Olime Allan Praatsiga kirikaias ja rääkisime kõigiga, kes tahtsid meid veel näha."