Vaivara inimesed teavad, et Kersti ja Aare on koos poegade Andriase ja Oliveriga aktiivselt panustanud Vaivara laulu- ja mänguseltsi Vikerkaar tegevusse ning Sõtke külaseltsi tegemistesse. Külaselts on taotlenud rahastuse ja koostanud Vaivara küla laste mänguväljaku detailplaneeringu ning saanud positiivse rahastamisotsuse mänguväljaku ehitamiseks Leader programmi toel. Alates 1998. aastast on selts vallalastele korraldanud ka ekskursioone Eesti teistesse piirkondadesse. Hetkel on käsil Sõtke jõe äärde puhkeala loomine, mille jaoks on rajatud ujuvsild ning ostetud kanuud.

„Olete kogukonna heaks andnud palju oma aega, jõudu ja energiat. See oleks mõeldamatu ilma teiste pereliikmete heakskiidu ja toetuseta," rääkis regionaalminister Siim Valmar Kiisler, tuues esile Objartelite peres valitsevat üksmeelt kõigis tegevustes ja arusaamas, et tegeletakse õige ja vajaliku asjaga.

Ida-Viru maavanema Andres Noormägi sõnul on tal olnud au viimased paar aastat olla maaelu arendamise juures. „Perekond Objarteli nimi on kõlanud seal tihti," kinnitas maavanem, nimetades Objartelite tähtsaks omaduseks oskust ja tahet seista enda ja oma ideede eest. „Olge sama tublid edasi," soovis ta, andes Ida-Viru maavalitsuse poolt üle lauamängude komplektid, millega on tore aega veeta nii pere, kui ka sõprade ringis.

Vaivara vallavanem Heiki Luts ütles, et ei kujuta ette, kust võtab nüüdseks „Kogukonna pärl" tiitlit kandev pere kõigiks tegemisteks energiat ja et tema arvates jõudis tunnustus just õigesse majja. „Kui 90ndatel aastatel piirdus selle pere tegevus eelkõige oma külaga, siis nüüdseks hõlmavad erinevad projektid juba kogu valda, tuues rõõmu ka kaugemate külade elanikele," kiitis vallavanem, lisades, et vanemad pereliikmed on vallaelu arendamisel tublisti abiks ka vallavolikogus ja vallavalitsuses.

Vaivara vallavolikogu esimees Veikko Luhalaid kinnitas, et kõik mida Objartelid teevad, teevad nad kogu südamest, seistes alati julgelt oma seisukohtade eest.

Kersti Objarteli sõnul ei suutnud nad oma pere tunnustamise uudist kuuldes kõrvu uskuda, kuna ümberringi on palju teisi tublisid peresid. „Aga noh, et me seekord selle saime, siis eks me proovime selle tunnustuse väärilised olla ka edaspidi," lubas Objartelite pereema.

Pereisa Aare Objartel lisas, et kui siiani on tegeletud rohkem lastega, siis nüüd on nende huviorbiidis eakamad inimesed. „Nüüd on vallas olemas väga head lastega tegelevad spetsialistid ja meie roll pole seal enam vajalik. Püüame nüüd pensionäridel aidata nende vaba aega huvitavamalt sisustada, seda just raha leidmise poole pealt. Ülejäänuga saavad nad ise väga hästi hakkama." Erinevaid projekte kirjutab Aare aastas tavaliselt seitse-kaheksa ja umbes pooltele on ta ka rahastuse saanud.

Palju õnne ja jõudu ning jaksu ka edaspidiseks!