Esmakordselt kogunes kollektiiv ühe eramaja sauna eesruumis 2011. aasta kevadel. Seega, kasutades analoogiat graazhi- ja kuuribändidega, võiks nimetada seda gruppi hoopis saunabändiks. Esimestes proovides olid esindatud klaver, bass, trummid ja kitarr, esile püüti manada kuulsate ansamblite valitud palasid, milles grupi arvates oli midagi, mis oli ajatu.

Peagi liitus kollektiiviga ka solist ja siis hakkas juba tasapisi kujunema mingi repertuaar. Valmisid esimesed oma lood ning vaikselt hakkas mõte liikuma ka selles suunas, et võiks saunast välja tulla ja esineda proovida. Täna mängitakse ainult oma lugusid oma sõnadel ja selliseid lugusid on valmis saanud 15 ringis, sealjuures stuudios on salvestatud 3 lugu.

Firmabändi konkursi käigus toimub kolm eelvooru, Hüpik Händi esinemispäev on 21. märtsil Rock Cafes. Eelvoorudest pääseb finaali 2 bändi zürii otsusel ja 1 rahva hääletusel SMSide teel. Finaalivõitja selgitab välja žürii ning SMS-hääletusega selgub rahva lemmik. Et kohalike meeste kontole edasipääsuks piisav arv SMSe laekuks, on kõik sauevallakad loomulikut oodatud kaasa elama.