Igal aastal organiseerib VRKÜ oma liikmete erinevaid õppepäevi ja väljasõite teistesse kalanduspiirkondadesse, et tutvuda kohalike kalurite organisatsioonide tegevustega, uurida, mida kasulikku endale üle võtta ja leida uusi sidemeid.

Viimane taoline väljasõit toimus rahvusvahelisele rannakalanduse messile Uusikaupunkisse (Soome) 30. august - 1. september, kus osales MTÜ-st 24 rannakalurit ja kala töötlemise või turismiga tegelevat ettevõtjat. Meie vallast osales üritusel Vitarsis OÜ, mis tegeleb kala külmutamise, soolamise, praadimisega jne. OÜ esindajad olid huvitatud uutest suitsuahjudest ja kalakäitlemisliinidest, kuna tulevikus on plaanis ettevõtet laiendada. Vitarsis OÜ oli huvitatud ka oma toodetest marineeritud silmule väljapool Eestit turu leidmisest, aga samuti sealt ka oma kalatööstusele tooraine (ahvena, latika jne) ostmisest. Selles plaanis leiti mitu pakkumist, mida saab ka tulevikus kasutada.

Messil oli väljas veel navigatsiooniseadmeid, paate, mootoreid, paadivarustust, igasuguseid kalapüügiriistu ja sellealaseid materjale, kalarookimisliine, esmatöötlemis- ja pakendusmasinad jne. Hinnad olid kohati meie mõistes päris krõbedad ja seepärast jäi ka mõni tarvilik asi ostmata.

Kokkuvõtteks olid messi külastamisega kõik rahul, sest see avardas silmaringi, andis uusi ideid ja võimalusi ning laiendas tutvuskonda, mis praegusel ajal on eriti tähtis.