Paraku aga kaasnevad tipptasemel väljakute rajamise ja käigushoidmisega suured kulud, mistõttu on selliste väljakute (lisaks peatselt avatavale kunstmuruväljakule ka kõrvalasuv esindusstaadion) kasutamine tasuline ja üsna kallis. Treeningute ja võistluste ajad on klubide vahel ära jaotatud ning jõudeajal, mil muuhulgas toimuvad ka hooldustööd, pole staadionite omaalgatuslik kasu ta mine noortele lubatud.

Ideest väljakuni

Jalgpallipoisid-tüdrukud ja nende vanemad on kurtnud, et tõsisemalt spordi tegemiseks jääb paarist ametlikust harjutuskorrast nädalas väheks, koduaiad on aga noortele elementide harjutamiseks liiga väikesed, lisaks ka ohtlikud, tugevalt löödud pall võib majapidamises palju kahju tekitada.

Sellest hakkaski Tabasalu Seltsi toimekatel inimestel küpsema idee rajada Tabasallu üks korralik harjutusväljak, kus meie noored saaksid treeningute vahelisel ajal tasuta harjutamas käia ning miks mitte ka väiksemaid võistlusi pidada. Aasta tagasi rajatud skatepargi kõrval Staadioni tänava ääres oli selleks sobiv koht olemas, kus juuni alguses viidi läbi Harku valla külade päev. Platsi ettevalmistamiseks ja korras tamiseks oli juba mai- ja juunikuus seltsi poolt investeeritud mitusada töötundi, nüüd oli tarvis veel väljak välja mõõta ning eemaldada ohtlikud kivid ja muu praht, edasi juba niitmisega väljakut aina paremaks muuta.

Palju toetajaid

Koostöö Harku valla valitsusega sujus kiiresti ja konstruktiivselt, ala kasutamiseks sportimise ja ürituste korraldamise eesmärgil sõlmiti 9-aastane leping. Platsi väljamõõtmisel ja planeerimisel tuli appi Tabasalu Jalgpallikool Kent Männiku eestvedamisel.

Statsionaarsete (5x2 meetrit) väravate metall ja võrgud tulid sponsorluse korras firmast Kuusakoski Recycling, väravate konstruktsioonid ehitas Tabasalus asuv ettevõte Metek. Paigaldustööd ja betoneerimise tegi ära Tabasalu Selts oma jõududega. Nii valmiski korralik jalgpallistaadion 100% kodanikualgatuse korras, valla rahaline panus ei olnud vajalik. Suured tänud kõigile, kes oma panuse andsid!

Kutsume siinkohal kõiki huvilisi julgesti väljakule mängima ja trenni tegema. Väljaku kasutamine on lastele ja noortele tasuta. Kui kellelgi on soov korraldada väljakul võistlust või muud organiseeritud üritust, palume ühendust võtta Tabasalu Seltsiga, et kokku leppida tingimustes.
Tel. 56 410 03, e-post: tabasalu.selts@ eesti.ee.

Harku vallavanem Kaupo Rätsepp, kuidas olete rahul rajatud väljakuga?

KAUPO RÄTSEPP: Olen väga rahul, sellist väljakut oli vallale väga tarvis. Lisaks oli selle väljaku rajamise protsess parim näide kodanikualgatusest, kus vald loob vajalikud tingimused ning aktiivsed inimesed koos toetajate abiga loovad väärtuse, millest võivad osa saada kõik kogukonna liikmed. Tahes-tahtmata tuleb kohe meelde hiljutine juhtum, kus ühe teise külaseltsi aktivistid jalgpalliväljakul oma prahti põletasid ja selle rikkusid ning mille vald oli hiljem sunnitud suurte rahaliste kuludega korda tegema. Loodame ja ootame oma kodanikuühendustelt vastutustundlikku käitumist, nagu siin Tabasalu harjutusväljakul näha on.

Kas 9-aastane leping ei hakka takistama ala võimalikku arengut, oli sinna ju plaanis ehitada tennisekeskus?
Tõepoolest on vallal huvi antud ala arendada ning hoonestada spordifunktsiooniga rajatisega. Kahjuks ei õnnestunud eelmisel aastal läbiviidud konkursiga tennisekeskuse rajajat leida. Tabasalu Seltsiga sõlmitud leping võimaldab vallal vajadusel etteteatamisega leping lõpetada. Siiski on valla tahe, ning ka leping on sõlmitud mõttega, et jalgpalli harjutusväljak seal võimalikult kaua toimiks. Kuni tulevaste võimalike ehitustööde alguseni annab vald selleks oma panuse. Hetkel pole alale arendust ega ehitustöid planeeritud.

_____________________________________________________________________________
VÄLJAKU KASUTAMISE REEGLID

  • Jalgpalli mängimine 9.00-23.00.
  • Öörahu: 23.00-9.00.
  • Jalgpalli mängimine omal vastutusel.
  • Korrarikkujatest teata telefonil 110 või 56 410 03.