Kaarel B. Väljamäe on Kohilast pärit andekas noor luuletaja, kellelt on varem ilmunud luulekogu „Sent" (2006) ja nüüd ka „Suur mees juba" (2012). Tema tekstidel põhinev menukas monolavastus „Suur mees juba" esietendus 6. oktoobril 2010 Linnateatris. Väljamäe luuletusi on ilmunud ajakirjades Värske Rõhk ja Looming. 2010. aastal sai ta ajakirjas Looming avaldatud luuletuste eest Loomingu aastapreemia.

Esimese luuletuse kirjutas Kaarel B. Väljamäe juba keskkoolis. See sündis klaveri taga istudes. Tunne oli nii hea, et pärast seda otsustaski Kaarel, et temast saab kirjanik. Esimesed tekstid pole tal enam alles. Kõige parem on Väljamäe arvates kirjutada öösel, kui on vaikne ja lapsed magavad. Vastates küsimusele: „Kas mõni luuletus on armsam ja tähendusrikkam kui teine?", luges ta ette luuletuse „Minu vennale meeldis bensiinilõhn".

Järgmisena kõlas luuletus „Elu on igasugune", milles kajastuvad mälestused vanaisast. Kirjaniku sõnul on just see luuletus märk suureks saamisest - kui saad aru, et oled valmis vastutama. Kaarel B. Väljamäe luuletused on eelkõige kogemustest lähtuvad, isiklikud läbielamised.

Väljamäe luulet on kõige parem kuulata tema enda esituses. Kunagi soovis ta näitlejaks saada - luulet lugedes, publikule esinedes tuleb tema näitlejaanne esile. Praegu tegutseb Kaarel ka pastorina Tallinna Allika koguduses.

Kaarel B. Väljamäe esinemine oli väga siiras ja emotsionaalne, tekitades kuulajates kaasaelamis- ja äratundmisrõõmu. Täname kõiki sellel õhtul raamatukokku tulnud inimesi. Eriline tänu Kaarel B. Väljamäele ja Heli Kendrale ning tema õpilastele.