Valla kõrgeima autasu - Kohila teenetemärgi - pälvis teenekas tekstiilikunstnik, põline Kohila elanik Ehalill Halliste, kelle vaibakunsti on kinkinud president Lennart Meri oma riigivisiitidel. Mitmete välisriikide saatkonnad on valinud Ehalille soojad vaibad oma ruume kaunistama. Kõige rohkem on Ehalill Halliste loomingust osa saanud Kohila ja Raplamaa, kelle esindusruumide heaks on ta põiminud kümneid gobelääne. Ehalill Halliste on Eesti Kunstnike ja tekstiilikunstnike liidu liige, Tema loomingut on esitletud ligi 80nel personaalnäitusel ja sadadel ühisnäitusel Eestis ja välismaal. Ehalill Halliste töid eksponeeritakse muuseumides, fondides ja erakogudes nii Eestis kui mujal maailmas. Möödunud aasta Eesti tekstiilikunstnike aastanäitusel oli Ehalill Halliste esindatud võimsa etnostiilis triptühhoniga Läte.

Kohila valla vapimärgiga autasustati kergejõustikuvõistluste Big kuldliiga peakorraldajat, paljude esinduslike spordivõistluste vedajat Mati Lilliallikut. Kohilas on toimunud viis suvist Biga kuldliiga etappi, 2009.aastal heitis Gerd Kanter heitis just Kohilas oma hooaja tipptulemuse: 71, 64 meetrit.Tänu Big kergejõustikuvõistlustele on Kohila kogunud tuntust üle maailma ja saanud häid kogemusi tippvõistluste korraldamiseks.

Elutöö preemia sai Tiit Metsallik, kes 40 aastat on muu töö kõrvalt Kohila valla kinomehaaniku ametit pidanud.

Elu edendaja preemia kuulub Hageri rahvamaja juhatajale Maria Saarnale, kelle eestvedamisel on ehitatud mänguväljakuid, algatatud beebikool ja noortlele mõeldud kursusi, mõeldud haigete ja eakatele vaba aja veetmise võimaluste parandamisele vallas.

Parima ühenduse preemia teenis Sihtasutus Hageri Lmbertuse Kirik, kelle eestvõttel koguti heategevuslike kampaaniate abil Hageri kiriku 160aastase oreli restaureerimiseks veidi üle 40 tuhande euro ehk ligi 626 tuhat Eesti krooni. Perfektselt restaureeritud orel taasõnnistati möödunud sügisel.

Aunimetus kuldaväärt koolmeister kuulub sel aastal lasteia Sipsik noorele juhile Kristina Mägile, kelle käe all on väikesest laste päevahoiust kasvanud välja Raplamaa üks suurim ja pareminitoimiv lasteaed.

Preemiate üleandmistseremooniale eelneb Kohilast sirgunud noorte interpreetide kontsert. Pärast tseremooniat ootab külalisi tort, seejärel algab tantsuõhtu.