Muusikalil on omaloodud libreto „Vete­rahva needus", mis räägib muinasjutulise loo veterahvast - teda tabanud needusest, jõe­kääru saabuvast mustlashõimust ja peamiselt mõistagi armastusest. Oma tekstidele toeks on võetud ideid Enn Vetemaa Näkiliste väli­määrajast ja üks katkend Peeter Simmi filmist „Karikakramäng". Etenduse on kirjutanud Anneliis Kõiv, laulutekstid pärinevad peami­selt Tea Raudsepa sulest.

„Veterahva needuse" muusika on samu­ti tegijate endi originaallooming (Ivi Rausi, Peter Põder, Riine Pajusaar, Tiina Adamson, Kaupo Männiste, Ave Kala, Erik Angman jt), mustlaste osatäitjatele valiti mõistagi välja va­nad head mustlasviisid.

Etenduses teeb sel aastal kaasa livebänd!

Muusikalis astuvad teie ette 60 täiskasva­nud osatäitjat ja 35 last. Nende hulgas Birgit Õigemeel, Lauri Lend, Merit Männiste, Lii­si Teterov, Maarja Sert, Sulev Võrno, Rein Kontson, Marek Jürgenson, Maris Reinumäe, Priit Randpõld jpt Peamiselt vabatahtlikest koosnev tehniline toetusmeeskond - sh saate­bänd, on 20-ne liikmeline. Kunstnik on Toom Raudsep, tantsud seab Silvia Purje, muusika­line juht Ivi Rausi, bändi juhib Tarmo Kivi­silla. Eri- ja heliefektid Meelis Kubo ja Mar­tin Heinla.

Prooviperiood käib hoogsalt ja lõpptulem tõtab tulla vägev.

Oled oodatud 29. ja 30. juulil kl 17 ja kl 21 toimuvatele etendustele, Kohilas, Keila jõe kaldal kellasillakäärus. Esimestesse ri­dadesse saavad istuma need, kel kaasas oma istumisalus. Piletid müügil tund enne eten­dust koha peal.