29. märtsi õhtul kell 19 algav kontsert toob lavalaudadele enam kui 80 esinejat, nende hulgas ühe koori ja mitu ansamblit. Kontserdi peakorraldaja, Kohila muusikalikogukonna eestvedaja Anneliis Kõivu sõnul ei ole keegi neist professionaalne laulja, kuid laulavad siiski suurepäraselt. Kõik esinejad astuvad üles vabatahtlikena, tasu ootamata.

„Just see meie inimeste suhtumine, et soovime kõik endast midagi anda, annab võimaluse teha nii menukaid sündmusi, lisab Anneliis Kõiv. Seegi kontsert sünnib tänu Kohila oma kogukonna suurele pühendumisele ja võimsale tehnilisele toele. Kontserdist valmib videosalvestus, õhtujuht on Mart Sander."

Miks valiti kontserdipaigaks Kohila Spordihoone saal? Anneliis Kõiv selgitas, et seni gümnaasiumi saalis toimunud vene ja eesti filmimuusika kontserdid näitasid, et liiga palju soovijaid jäi ukse taha ja pahameelenurin oli päris suur. Seetõttu tuli otsida suuremat saali.
„Kohila spordihoone saali testime kontserdikohana esmakordselt. See ei saa olema sugugi nii lihtne. Katta tuleb 1500 m² põrandat ja lage, vedada kohale lauad ja toolid, ehitada ja ehtida lava ja muidugi kanda sisse hulgaliselt heli- ja valgustehnikat," rääkis Anneliis  Kõiv.
„Me oleme loomingulised ja ettevõtlikud. Näiteks möödunud nädalavahetusel õmblesid kuus naist  valmis 1500 m2 suuruse laekatte. Nooltõstukiga sätiti see lae alla ja see ei olnud mitte kerge ülesanne."

Tehnilises teenistuses annab oma panuse kontserdi õnnestumiseks 30 vabatahtlikku.

Küsimusele, milles seisneb Kohila kontsertide fenomen, et need toovad kokku sadu inimesi lähedalt ja kaugelt, vasta Anneliis Kõiv, et tõenäoliselt mängib oma osa kontserdi formaat. „See on tavakontserdist veidi vabama, salongiliku atmosfääriga piduõhtu laudade ja kohvikuga. Lisaks hea muusika nautimisele saad ka oma sõprade ja perega koos olla, neist rõõmu tunda. Lubatud on liikumine ja spontaanne tants."

Kontserdi eelarve on 8 000 eurot, suurem osa kuludest kaetakse piletimüügist, spordikeskuse rendikulud on lubanud enda kanda võtta Kohila Vallavalitsus.