25. oktoobri õhtul kell 18 tutvustab omakandi kirjamees Ilmar Vananurm raamatukogu saalis oma uut proosakogu „Ostseewellen = Ausammas lehmale". Ehk võlub kirjanik pilliloogi välja.

22.-25. oktoobrini keerleb lasteosakonnas nii väikestele kui suurtele taas loosiratas. Seekordse loterii-allegrii teemaks on „Uus ja vana raamat". Loosiga tuleb tõmmata küsimus, millele õigesti vastates on võimalik saada väike auhind. Eriti hea loosiõnne korral pole vastata vajagi, sest sedelil seisab „komm"!

25. oktoobril kell 14 toimub lasteosakonnas jututund. Traditsiooniliselt tulevad raamatukogupäevade ajal raamatukoguga tutvuma Põlva Ühisgümnaasiumi kooliuusikud, neljanda klassi õpilased on palutud kirjandushommikule.

15. oktoobrist 15. novembrini on lugemissaalis avatud näitus „Eesti filmiplakat 1960-2000". Plakatite juurde kuuuluvad kunstnik Silver Vahtre kommentaarid. Näituse pani kokku Tartu Linnaraamatukogu. Näitusi on raamatukogus muidugi veel, aga ei tohi ju avastamisrõõmu ära võtta.

6. novembril kell 11 jõuab Põlvasse taas Kirjandustuur, mille raames kohtuvad raamatukogu saalis lugejatega noored kirjanikud Mikk Pärnits, Hanna Kangro ja Triin Tasuja ning Riigikogu liige, tõlkija ja värvikas isiksus Juku Kalle Raid. Kõik huvilised on oodatud! Tuuri toetab Eesti Kultuurkapital.