Nüüd, kui näitus on tükk aega raamatukogu külastajaid rõõmustanud, tahtis raamatukogu juhataja Riina Siik lastele tänusõnu öelda ja kutsus meid endale külla. Riina Siik rääkis lastele valla ajaloost, selle loomisest, valla vapist ja lipust. Küsimusele, millised külad on Puka vallas, ei osanud lapsed esimese hooga vastust leida kuni kostis Aakre laste rõõmus hääl: „Aakre!" Aga kus teised lapsed elavad? Ja siis hakkas järjest vastuseid tulema: Rebaste, Purtsi, Pühaste - need on kohad, kus lapsed ja nende tuttavad elavad. Aga kus me kevadel perepäeva pidasime? Seegi meenus kohe - Soontagal. Piltidelt oli lihtne seda juba tuttavat paika ära tunda. Ja kus me eelmisel aastal külamajas ja raamatukogus külas käisime? Kuigatsis muidugi! Puka valla kolm linnamäge saime ka kamba peale nimetatud: Vooremägi, Kivivare linnamägi ja Kuigatsi linnamägi.

Edasi rääkis Riina Siik Aakre raamatukogu ajaloost. Esimesed andmed Aakre raamatukogu kohta on 1926. aastast ja selle asukoht on olnud erinevates hoonetes. 1993. aastal kolis raamatukogu Aakre rahvamajja. Vanad ajaleheväljalõiked, pildid, raamatud valla ajaloost - seda väljapanekut oli lastel huvitav uurida ja piltidelt tuttavaid otsida.

Meie kohtumise lõpetas maitsev rabarberikook ja kodumorss. Tore, et meie külas on raamatukogu, millega koolil-lasteaial on hea koostöö.