Ja siis nad tulid — linnapea Harry Pajundi ja teda saatev Rafael Amos. Koosolijad tervitasid saali ilmujaid aplausiga.

Küsimused oli linnajuht palunud võimaluse korral esitada varem, et jääks aega vastuste ettevalmistamiseks. Ühtlasi märkis linnapea, et kuna ta valiti ametisse kaks kuud tagasi, siis kui mõnda vastust on vaja täpsustada, teeb seda Rafael Amos.

Lumest ja libedusest

Esineja tuletas meelde, et tänavune talv on erakordselt varajane ja lumerohke, seega pole sugugi ime, et vastava konkursi võitja AS Tänavapuhastus on püsti hädas lume koristamisega. Liikumispuuetega inimeste probleemid tõstatas Heiki Lumilaid. Kuivõrd need küsimused puudutasid osalejate väikest osa, siis polnud mõtet neid hakata sellel koosolekul lahkama. Linnapea palus Rafael Amosel kui vastava ala inimesel kohtuda invaühingu juhatusega ja otsida lahendusi tõstatatud küsimustele.

Raha paneb rattad käima

Päevakorda tõusis bussiühendus Tallinnaga, mis senini oli kõigile pensionäridele tasuta. Harry Pajundi rääkis, et AS-il Harjumaa Liinid lõppes liiniluba 31. detsembril ja jõulude eel sai veel kaks veoettevõtet liiniloa Tallinna–Saue liinile, seda, tõsi küll, erinevatel väljumisaegadel. Et vedajad ei suutnud omavahel kompensatsiooni jagamises kokkuleppele jõuda, tuligi ajutiselt veebruarikuu jooksul üle minna sõidu eest tasumisele, mis loomulikult linnavalitsuse poolt märtsikuus hüvitatakse. Sellega on võimalik tuvastada iga firma osa sõidu korraldamisel.

Muret tegid osalejatele linna ühisveevärgi ja kanalisatsioonivõrgu ehitus- ja täiendustööd, mis on 2011. aasta eelarves kuludena suurima investeeringuna juba sees ja need tööd algavad eelduste kohaselt selle aasta sügisel.

Saue Noortekeskuse valmimise tähtaega on juba kaks korda edasi lükatud, kuid karta pole midagi — ehitustööd lõpetamata ei jää, sest tasumine toimub mitte ette, vaid teostatud tööde mahu järgi. Lootust on, et mais õnnestub keskuse avamise puhul lint läbi lõigata. Küsimusele, kas noortekeskust saavad kasutada ka pensionärid oma üritusteks, vastas linnapea, et kokkuleppel hommikutundidel kindlasti.

Tänusõnad öeldud ja lilleõied üle antud, võis koosoleku lugeda lõppenuks, kuid ometi oli seejärel veel hulk huvilisi, kes linnapea oma keevaliste küsimustega piiramisrõngasse võtsid.