Peale loengut oli soovijatel võimalus luutihedust mõõta ultraheliaparaadiga kanna piirkonnast.

Mõõtmisi teostas reumaõde Julianna Datova ja selgitusi tulemuste kohta jagas dr Laas. Paljud naised olid teadlikud oma osteoporoosi riskifaktoritest. Oli neid, kellel juba esinenud luumurd või pereliikmel olnud reieluukaelamurd. Mõõtmisel selgus suurem osteoporoosirisk umbes kolmandikul naistest, kes said soovituse pöörduda oma perearsti poole edasisteks uuringuteks ja ravi alustamiseks. Enamus said kaasa ka soovituse sügis-talvisel hooajal D-vitamiini toidulisandina juurde tarvitada, toituda mitmekesiselt ja tarvitada julgelt piimatooteid ning harrastada liikuvat eluviisi. Võrreldes linnades elavate inimestega, on maainimestel reeglina nii liikumise kui õues viibimisega suur edumaa ja tänu sellele ka tervemad luud.

Kui arsti loengut oli kuulamas 26 inimest, siis luutihedust käis mõõtmas 42 valla naist ja meest. Kõik said kaasa dokumendi luutiheduse näitudega ja Eesti Osteoporoosihaigete Liidu poolt väljaantava Osteoporoosilehe sügisnumbri.

Osavõtjate tagaside ankeedid olid eranditult positiivsed. Meeldis kõik: arsti loeng oli piisavalt pikk ja arusaadav, arsti individuaalne konsultatsioon põhjalik ja vajalik. Päev sujus ladusalt.

Ambla vallal on aastaid olnud väga head koostöösuhted Järva Diabeetikute Seltsi ja Järva Reumaseltsiga.

Osteoporoosipäeva korraldaja reumaselts tänab valla sotsiaaltöötajat Katre Mägi ja Aravete kultuurimaja töötajaid tervisepäeva õnnestumisele kaasaaitamise eest.