Iga etapp koosneb programmist, kuhu kuuluvad lastesõit, lühidistants harrastajatele ja pikk võistlusdistants saavutusele orienteeritud rahvasportlastele. 2012. aastal toimub 7 etappi Läänemaal, üks etapp leiab aset Raplamaal, Harjumaal ja Hiiumaal.

Lisaks Hiiumaale ja Ruilale oli esmakordselt kavas Vormsi etapp, kus senini ei ole ühtegi suuremat rahvaspordiüritust läbi viidud. Laupäeval, 7. juulil toimunud Paf Vormsi I rattakrossi korraldajaks oli MTÜ Diby puhkekeskus koos Vormsi vallavalitsusega.

Vormsi etapi trass kulges mööda maastikku looduskaunites kohtades ning põhidistantsi pikkuseks oli 37 kilomeetrit.

Miks just rattakross Vormsil?

Küll mitte põliste vormsilastena, ent juba mõnda aega saarel tegutsenuna soovisime ühest küljest elavdada Vormsi elu üldiselt ning teisalt pakkuda ka vormsilastele sportlikku väljundit. Kuna Läänemaal on rattaentusiastid juba aastaid antud üritust korraldanud, siis tundus see alustamiseks igati paslik ettevõtmine, et propageerida tervisesporti ning tervislikke eluviise.

Rattakrosside näol on tegemist üritustega, kus võivad osaleda kõik inimesed olenemata vanusest, soost või sportlikust vormist, nii et selline laiapõhjalisus ongi sobivaim säärase rahvaspordiürituse saarele toomiseks.

Samuti ei ole saarel elanike vähesuse tõttu võistkondlike alade harrastamine eriti võimalik, aga ehk nakatub mõni noorem vormsilane ka rattasõidupisikuga ning mis saaks olla vahvam, kui Lääne-Eesti piirkondlikust rattasarjast alguse saanud sporditee.

Paf Vormsi I rattakrossi tulemused ja fotojäädvustused

Paf I Vormsi rattakrossil ületas pikal distantsil lõpujoone 81 ratturit, lühikesel distantsil 45 osalejat ning lastesõitudel 23 väikest rattasõpra. Kokku osales rattakrossil 149 osavõtjat, mis ületas korraldajate ootused.

Pika distantsi kolm parimat olid Sten Saarnits, Aleksei Naumov ja Ravshan Balgabaev.

Kõigi distantside finišiprotokollidega saab tutvuda http://www.paralepa.ee/Tulemused.html Viited fotolinkidele asuvad Vormsi rattakrossi kodulehel http://www.vormsile.ee/rattakross

Korraldajad tänavad

Täname Vormsi etapi nimesponsorit Pafi , toetajaid AS Sangarit, A&T Sporti, AS-i Kihnu Veeteed ja Vormsi vallavalitsust. Suur-suur aitäh kõigile vabatahtlikele:

Maaja Puurmann
Maris Jõgeva
Elle Puurmann
Kaisa Valm
Mirjam Rätsep-Jürna
Marii Jürna
Mariliis Keskpaik
Maris Korrol
Kristy Tättar
Kadri Sukko
Riina Kaabel
Krista Veisson
Vaido Holm perega
Gert Enno
Hendrik Tsaenkmonn
Ranno Laur
Anders Streng
Nikolai Formit jov
Anders Piip
Siim Grundsten
Kaido Jõgeva
Toomas Mätlik
Marko Puurmann
Rain Lond
Meelis Rätsep
Teet Verev
Raimond Lind
Gert Soomuste
Ove Koska
Olav Lindeberg
Meeme Veisson
Andres Koch
Urmas Pau