Kui septembrikuu on sisse­elamiseks, siis oktoober on juba tõsine aeg töötegemiseks. Kuna sel aastal saavad õpilased alates 4. klassist tunnistused jõulude ajal ja juunis, siis on õppimine ning teadmiste omandamine pingevabam. Aeg, mis varase­malt läks positiivsete hinnete saamisele, peaks sedakorda mi­nema õppimisele ja teadmiste omandamisele. I kooliaste lõpe­tas esimese veerandi järgmiste tulemustega:

I-III klasside õpib 27 õpilast. Hindele „5" õpib 15 õpilast ning hinnetele „4" ja „5" õpib 8 õpi­last. Edasi ei jõua 2 õpilast.

Koolis on oktoober olnud alati meeldejääv kui traditsioo­niline Hea Õpetaja Kuu! Juba mitmendat aastat anname välja Aasta Õpetaja tunnusmedali õpetajale, kes vastab oma töö kvaliteedilt juhtkonnas välja­töötatud kriteeriumitele. Sel aastal sai medali õp. Eda Sääsk! Tunnustust väärivaid õpetajaid on meil koolis palju. Õpetajate päev on oodatud rõõmupäev nii õpilastele kui ka õpetajatele. Sel aastal veetsid õpetajad oma päeva rabamatkal ning 12. ja 11. klass andsid tunde.

Sügisel on meie kooli õpi­lased osa võtnud juba mitmest keskkonna- ja loodusalastest projektidest. Jätkuvalt on tänu­väärset tööd tegevaid õpetajaid, kes näevad võimalusi oma ainet õpetada klassiruumist väljaspool, avardades õpilaste silmaringi ning maailmavaadet. Osavõtt projektidest on jätkuv protsess.

Sügisel on mõisahoone leidnud rakendust ka õhtustel aegadel. Pakkusime valla koo­rile ja muusikakoolile nende õppetööks mõisahoone ilusaid ruume. Majal on rakendust ning interjöör on vaieldamatult maakonna parim. Mõisahoo­nes on ridamisi olnud maa­kondlikke üritusi, seminare ja koolitusi. „Unustatud mõisate" programmi lõpetamine 23. oktoobril Puurmani mõisas tõi üle Eesti kokku ligi 120 kutse­tega inimest. Puurmani mõis oli sel suvel külastatavamaid mõisaid.

20. oktoobril külastas meie mõisat Norra Suursaadik ja saat­konna töötajad. Mõisahoone on pälvinud suurt huvi, väga palju kiidusõnu interjööri, maitseku­se, puhtuse ning toitlustuse eest. Sügiseks valminud Tõllakuur on avardanud meie võimalusi õppetööks, lagunenud hoone on saanud huvitava ilme ja suurepä­rased ruumilahendused. Hetkel toimuvad majas poiste töö­õpetusetunnid ning tütarlaste käsitöötunnid. Ruumid vajavad küll sisustust, kuid see on ainult aja ning raha küsimus.

Kool sai tänu OVle valge tiibklaveri ning novembri al­guses saabuvad toolid annavad meie kooli kaunile saalile uue ilme. Tiibklaveri kõla on või­malik kuulata 12. novembril kell 19.00 kooli saalis toimuval M. Mattiseni kontserdil. Ilusat sügise jätku!