1999.a. märtsikuul asu­tas grupp naisi Koksvere Maanaiste Seltsi, mis re­gistreeriti ametlikult sama aasta juulikuus. Selts oli küll loodud, kuid puudus koht ühistegutsemiseks. Sealt arenes mõte otstar­betu klubihoone kasuta­miseks. Läbirääkimised tollaste ühistu ja valla üle­mustega andsid naistele va­bad käed hoonele eluvaim sisse puhuda. Kümme aas­tat oli klubi naisteseltsile peavarju andnud, kuid üha täbaramaks maja olukord muutus: katus sadas mit­melt poolt läbi ja soojapida­misest polnud juttugi.

Eesti liitumine Euroopa Liiduga on toonud mitmeid võimalusi maaelu edenda­miseks, olgu ainult peale­hakkajaid. Koksvere Maa­naiste Selts, olles tajunud avanevaid võimalusi, astus Võrtsjärve Ühenduse liik­meks. Võrtsjärve Ühendus on mittetulundusühing, mille liikmed on järve­ümbruse omavalitsused, mitmesugused ühingud, ettevõtted, talud jne., kes koordineerivad oma juht­organi kaudu Euroopa Ühenduse poolt piirkonna arenguks eraldatud raha­sid.

Nii tekkiski idee taot­leda Võrtsjärve Ühendu­se kaudu Koksvere klubi kapitaalremondiks raha. Pingeline paberlik asjaaja­mine viis taotluse esitami­seni Põllumajanduse- ja Registrite Ametile (PRIA) eelneva Võrtsjärve Ühen­duse heakskiiduga. Taot­lusele vastati positiivselt 905000 krooni eraldamise­ga, kuid klausliga, et pro­jekti maksumusest 10% tu­leb taotlejal oma raha sisse panna. Pealegi makstakse toetussumma välja alles peale objekti valmimist ja ülevaatust. Seega paari­kümneliikmelisele seltsile oleks see abiraha olnud nagu “rebasele viinamar­jad”: on küll, aga kätte ei saa! Siin tuli appi Kõo val­lavalitsus ja leiti lahendu­sed nii finantsilistelekuiehituslikele küsimustele. Tööd teostas usaldusväär­ne ehitusfirmaRümenaEhitus. Hoone sai täiesti uue seinte- ja laesoojustu­se, välisvoodri, katuse koos vihmaveesüsteemiga, uk­sed-aknad, ahju, saalipõ­randa. Vallavalitsuse abi ja toetuseta oleks selts hätta jäänud – asi oleks üle jõu käinud. Samas ei vaada­nud selts ja toetajad ehitu­se kulgu käed rüpes pealt. Mitmete talgutega aidati ehitusele kaasa koristuse- ja abitöödega nii sees kui väljas, küll ahjukütmise ja ehitajatele (väga tublidele) lõunaks kohvi-leiva-saia pakkumisega, kuni prak­tiliselt kogu sisevärvimise tegemiseni. Entusiastlikud talgulised tegid ära suure töö!

Nüüdsest asub ka Pi­listvere raamatukogu lae­nutuspunkt uuendatud Koksvere seltsimajas.

Septembri 11-ndaks kuupäevaks 2010.a. olid kõik välis- ja sisetööd val­mis. Ümbruskonna rah­vas sai tulla uudistama ja avasimmanist osa võtma. Ukse kõrval lehvis valla­vanem Tarmo Riiski poolt kingitud sini-must-valge lipp, lausuti tervitus- ja tunnustussõnu. Laual olid naiste poolt valmistatud suupisted, tantsuks män­gis ansambel ja olid mit­med väga head eksprompt üllatusesinejad. Pidu kes­tis südaööni.

Nii on pääsenud veel üks lagunemisohus olev ajalooga maja! Siinkohal tänan veelkord toetavat ja abistavat Kõo vallavalit­sust ja kõiki talgulisi, kes ei pidanud paljuks käed ise külge lüüa!

Nüüd jääme ootama juba PRIA ülevaatajaid, et nad meie ilusa külamaja valmimise fikseeriksidja oma rahakoti rauad lah­ti lööksid!