9.oktoobri varahommi­kul asusimegi 16 inimese­ga Viljandimaa poole teele. Kõo vallamaja juures oli meid vastu võtmas valla­vanem Tarmo Riisk, kes tutvustas meile Kõo valla ajalugu ja praegust elu­olu. Meeldiv oli tõdeda, et vallavalitsuse prioriteedid on haridus-, kultuuri- ja spordielu ning noortetöö edasine arendamine, küla­de sotsiaalse ja kultuurili­se tegevuse kujundamine. Tegime ringkäigu Eesti kõige pikemas vallamajas, kus kõik vallaelanikule va­jalikud asutused on koon­dunud ühe katuse alla. Majanduslikult väga ots­tarbekas ja kokkuhoidlik lahendus. Külastasime ka Kõo raamatukogu, mida tutvustas raamatukogu juhataja Ille Riisk. Avar ja valgusküllane raamatu­kogu jättis lugejasõbraliku mulje hea ruumilahenduse ja ilusa inventariga. Ülla­tav oli suur lugejate arv väikese piirkonna kohta. Meie ringsõit jätkus bussi­ga mööda valda koos Illega, kes tutvustas bussiaknast Kõo valla vaatamisväärsu­si. Peatuse tegime Pilistve­re memoriaali ja kivikang­ru juures.

Lõpuks jõudsime päeva „peasüüdlase“ ehk Koks­vere seltsimaja juurde, kus meid ootasid Koksvere Maanaiste Seltsi esindajad eesotsas Tiina Leisiga. Kui maja sai üle vaadatud, is­tusime võõrustajate poolt kaetud kohvilauda. Tiina rääkis, kuidas sai endises­se lagunevasse klubihoo­nesse eluvaim sisse puhu­tud. Meile jättis seltsimaja oma ahjude ja nõukaaegse mööbliga väga maalähe­dase ja õdusa mulje. Ehe näide sellest, et ei pea ole­ma kõik „euro“, vaid majja loovad hubasuse ikka ini­mesed, kes hingega asja juures. Omavahel kogemu­si vahetades saime vastas­tikku häid mõtteid ja ideid seltsitegevuseks.

Meie reisipäev jätkus Olustvere mõisakomplek­sis ja punkti panime Ima­vere kõrtsis ühise lõunaga.

Suur tänu Koksvere külalislahketele naistele, vallavanem Tarmo Riiskile ja raamatukogu juhataja Ille Riiskile, kes ei pidanud paljuks ilusal laupäeval meile oma vaba aega pü­hendada. Soovime Varangu Külaseltsi poolt Kõo valla tublidele inimestele korda­minekuid ja teguderohkeid päevi ja ootame omakorda külla.