Kõige lühem vastus oleks - see, kes hoolib. Igas mõttes. Kõiki emotsionaalseid probleeme tuleb lahendada Karlssoni kombel, ehk siis„rahu, ainult rahu". Tuleb mõista inimest, sest tema probleem on tema jaoks kõige olulisem. Selles töös on häid valikuid vähe, valikud on ikka pigem halva ja veel halvema vahel. Häid Eesti vanasõnu tuleb endale üsna tihti meelde tuletada. Muresid tuleb uksest ja aknast, osa neist vajab kiirabi, kuid reeglina vajab enamik otsustest kümme korda mõõtmist ja siis veelkord ülemõõtmist. Ettevõtluses on tihti vaja kiiresti reageerida, omavalitsuses päris nii ei saa, sest otsused mõjutavad inimesi ja kogukonda palju otsesemalt. Vallavanemal peab olema hea analüüsivõime, päeva jooksul tuleb kokku puutuda väga erineval tasemel ja erinevates valdkondades lahendamist vajavate küsimutega, seejuures peab nö „suur pilt", ehk valla tulevik tervikuna kogu aeg silme ees olema.

Samas „Nädalises" arvab pensionipõlve pidav Harri Õunapuu veel, et hakkate Riigikogus tegelema ilmselt paljude omavalitsuste jaoks tähtsate küsimustega. Mida hakkate eriti silmas pidama Kohila valla tegemisi jälgides?

Eriti valvsalt hakkan jälgima kaht vaala, millele nii meie kui ka paljude teiste omavalitsuste tulevik toetub. Hoian silma peal haridusel, alates alusharidusest kuni gümnaasiumi edasise käekäiguni, loomulikult muretsen, kuidas lahendada lasteaiakohtade puudust.

Teine vaal oleks taristud ja uute ettevõtete avamine, need on töökohtade lisandumise poolest eriti vajalikud ja tagavad omavalitsusele kindlama tuleviku.

Kohila on endiselt minu kodukoht, jään ju siia alles, jälgin kõike ja elan valla tegemistele kaasa kogukonna liikmena. Minu jaoks on Kohila jätkuvalt minu suur pere.

Kuidas teiega kohtuda saab?

Olen valmis reedeti Kohila vallamajas kohtuma, oleks väga kena, kui võtaksite enne ühendust telefonil 56226000 ja annaksite oma kohtumissoovist teada. Minu e-aadress on andrus. saare@riigikogu.ee

Toimetuselt:
Infot Riigikogus toimuva kohta leiab iga huviline portaalist eesti.ee: http://www.eesti.ee/est.