Igal aastal on Struve matkal ka midagi uut. Seekord tehakse väike peatus Simuna kiriku juures ja kohtutakse õpetaja Enn Salvestega, sest oli ju Struvegi kirikuga seotud. Nimelt peatus ta oma mõõtmiste teostamise ajal koos abilistega Simunas pastor Pauckeri juures. Soovijail on kirikutornist võimalik heita pilk ka ümbruskonnale.

Pärast matka räägib Tartu Observatooriumi vanemteadur Tõnu Viik F. G. W. Struve ettevõtmistest, uudistatakse kauni välisilme saanud Võivere tuulikut, kuhu kujuneb Struve-Tenneri muuseum ning süüakse ühiselt lõunasuppi.

2005. aasta juulis kanti Struve Geodeetiline Meridiaanikaar UNESCO kultuuripärandi nimekirja. Struve meridiaanikaar on triangulatsiooniahel, mis kulgeb Hammerfestist Põhja-Jäämerel kuni Izmailini Musta mere ääres ja läbib kokku 10 riiki. UNESCO kultuuripärandi nimekirja lisati Struve meridiaanikaare säilinud punktid (kokku 34): Norrast 4, Rootsist 4, Soomest 6, Venemaalt 2, Eestist 3, Lätist 3, Leedust 3, Valgevenest 5, Moldaaviast 1 ja Ukrainast 4 punkti. Eestist kanti Struve meridiaanikaare punktide nimekirja Tartu Tähetorn ja Simuna-Võivere baasjoone otspunktid.

Pärast ürituse lõppu viib buss soovijad Võiverest Simunasse tagasi (autod saab matka ajaks jätta Simuna spordihoone juurde parklasse).

Kõik huvilised on oodatud matkale osalema ja kaunist suvepäeva nautima!