Ravimtaimede mõjust organismile

Kolme päeva jooksul toimus mitmeid tegevusi. Ravimtaimede mõjust tegi pika ja põhjaliku koolituse homöopaat Elery Tammemägi. Tal olid kaasas Metsamoori lilleveed ja salvid, mida sai endale peale määrida ja nuusutada.

Taimed, mida lillevee valmistamiseks kasutati, olid korjatud Võrumaa puhtast loodusest ja aurutatud spetsiaalse õlipotiga. Eestimaa looduses leidub kõike vajalikku enda ravitsemiseks, ei pea ostma kalleid ravimeid ega kosmeetikatooteid. Mõned näited juuresolevas boksis.

Saare loodusest ja ajaloost

Saare salapära ja puutumatut loodust tutvustas ekskursioonil giid Ene Sarapuu.

Kuna enamus mandrilt tulnuid viibisid esmakordselt Vormsil, siis pakkus ringreis suurt huvi. Saadi lühiülevaade omalaadse rannarootsi ala ajaloost, käidi Parunikivi juures, jalutati kirikuaias, tutvuti Huitbergi paekühmu, Saxby majaka ja rannaga ning Rälby külaga.

Lihtsad võtted

Palju põnevust ja elevust tekitas kinesioloogi Viigi Viili koolitus. Õpilased said teada kasulikke võtteid õppetöö edukaks sujumiseks. Mobiiltelefoni ei tasu kontrolltöö ajal taskus hoida, samuti takistab mõtlemist nätsu närimine ning jalg üle põlve istumine.

Õpetati, kuidas lihtsate käeharjutustega soodustada ajupoolkerade vahelist tööd, mida teha hommikul koolipäeva edukaks kulgemiseks ja kuidas õhtul päevatööst end välja lülitada.

Õhtuvidevikus toimunud maastikumängu raja läbimiseks oli vaja tunda kaarti ja vastata kontrollpunktides küsimustele. Tulemused olid tasavägised, napilt võitsid Martna kooli tüdrukud.

Veel jõudsime teha jalutuskäigu Rumpo poolsaarele, lasteaiaõpetaja Jana juhendamisel nõgesest käepaela teha, meeskonnatööna legotorni ehitada ning koos pillilaagri õpilastega seltskonnamänge mängida.

Kodutöödena valmistasid koolid õppevideod Eestimaa kooslustest, mida ühiselt vaadati. Metsküla kooli video veekogudest oli väga põhjalik ja tõsiselt hea materjal koolitunnis teema õppimisel.

Tänusõnad kõigile

Soojad tänusõnad kuuluvad fantastilistele köögiprouadele Elale, Valjale ja Kristale, kes nädala jooksul suutsid toita kahe laagri osalejaid.

Tänan kõiki kolleege vallavalitsusest, laagris osalenud õpilasi ja õpetajaid, abivalmis bussijuhti, paljusid abilisi, kes panustasid laagri sujuvaks toimumiseks.

Tagasisidelehtedelt jäi kõlama soov, et selliseid laagreid toimuks ka edaspidi ja osaleks rohkem koole.

Üllatav ettepanek - ööbida võiks majades, noored on harjunud mugavustega ega taha telkides olla. Mandrilt tulnud laadisid end siin rahulikus õhkkonnas energiaga ja soovivad tagasi tulla, sest palju jäi veel avastamata.
________________________________________

RAVIM OTSE LOODUSEST

RAUDROHU LILLEVESI - annab elujõudu ja mõjub organismi ergutavalt. Hommikul naha peale pannes mõjub kohvi asemel toniseerivalt. Peatab kiiresti verejooksu ja nahakahjustuse korral ei lase tekkida põletikulisel protsessil, parandab jumet, leevendab putuka hammustusi, eemaldab tursed silmas.

• MELISSI LILLEVESI - mõjub rahustavalt, leevendavalt. Tekitab rahulolu ja heaolutunde. Annab elurõõmu ja positiivse mõtlemise. Ajab ära hirmunenäod. Naha peale määrides mõjub rahustavalt aknele ja nahakahjustustele, leevendab putuka hammustusi ja lihaspingeid.

• PUUTÕRVASALV - kanda kannalõhedele, tallaalustele, mädastele haavadele, nahaseenele, putukapistetele. Mõjub nahka parandavalt ja antibakteriaalselt. Peletab sääski. Koostis: männitõrv, linaõli, mesilasvaha.

• METSAMOORI 99 TÕVEROHI - kõhu, kurgu ja peavalu leevendamiseks. Koostis: taruvaik, sirel, naistepuna, saialill, paiseleht, pune, teeleht, kurgirohi, üheksavägine, kummel, piparmünt, must sõstar, raudrohi, madar, alkohol.