• eraisikute ja ettevõtete vabatahtlikud annetused,
  • riikide ja valitsuste eelarvelised toetused,
  • UNICEFi logoga postkaartide ja toodete heategevus­müük.

Konguta Kooli õpilased on mitmeid aastaid edukalt aidanud „Väikese heateo" raames müüa jõulupostkaarte. Küllap on le­helugejategi seas neid, kes lastelt kaarte ostes on andnud oma panuse. Aitäh! Kaarte müüme selgi aastal.

Eelmise aasta sügisest käivitus meil aga UNICEF-iga veel üks ühisprojekt, mis on seotud kooli kultuurilooklassiga, täpsemalt nahakunsti ja E.Taska pärandiga. Projekti eesmärgiks on anda UNICEFile annetatud „surnud" müntidele uus elu ühendades need nahaga. Nii saigi nimeks „Naha-raha". Projekti käigus val­mistavad õpilased nahakunstnik Eve Hintsovi juhendamisel nahast esemeid - järjehoidjaid, käepaelu, võtmehoidjaid, ka­elaehteid jm.

Pilootprojekt sai käivitatud sept 2011, kui kõik 4.-6. klassi õpi­lased said paberile panna oma ideekavandeid. Aasta jooksul valmistasid tüdrukud nelja projektipäeva käigus üle 100 uni­kaalse eseme. Eesti UNICEFi sügisseminaril 28. sept. Soomes esitlesin projekti ning andsin üle esemed koos tutvustava vol­diku e esemepassiga. Ligi pooled esemetest leidsid endale ko­heselt uue omaniku ja koguti üle 50 euro (vaata www.unicef.ee/page/60?gallery=106).

Kuna projekt oli väga edukas ja tagasiside julgustav, siis jätka­me edasi. UNICEF-ilt oleme juurde saanud uusi ja huvitavaid münte. Seekord on plaanis mündinäitus koolis ning projektis saavad võimaluse osaleda teisedki soovijad. Sügisesel kooliva­heajal toimub seminar-töötuba, kus teeme projekti osalistega koos kokkuvõtteid eelmisest ning planeerime uut koostöö­aastat. Plaanis on heategevusmüügid nii UNICEF-i kui E.Taska mälestuskivi fondi heaks.

Kui tunned huvi meie tegemiste vastu, võta ühendust margit@konguta.ee