Kontserdi eesmärgiks oli innustada ja julgustada klaveriklassi õpilasi omaloo­mingule, mis saigi teoks tänu väikestele pianistidele, kes seekord esitasid päris omaloodud klaveripalasid.

Üles astusid Anastasia Puzakova, Ma­ria-Elise Poom, Miia Uibo, Annabel Rõõm, Paul Jean Otto Faucheux, Tiiu-Madli Nairismägi, Andrea Kimask, Laura Kiik ja Kristo Tamm. Oma pala­dele olid esinejad mõelnud ka toredad pealkirjad: Kummitused, Meenutused, Lillede tärkamine, Vihma tants, Väi­ke baleriin, Kala puhkus, Edasi-tagasi, Rahu, Istuv koer, Lendav liblikas, Ku­ningriik, Lumehelbekese tants, Kägu metsas ja Karussellide tants. Esineda said ka need õpilased, kellel seekord veel omaloodud pala ei olnud: Pille-Riin Maal, Kristjan Taska

ja Age Sander. Kontserdi lõpetas Kert­tu Siffer meeleoluka lauluga „Vaikuse laul".

Kontserdil sai publik ka teadmisi muu­sikaajaloost, vahelduseks klaveripala­dele jutustati lugusid armastatud heli­loojatest. Seekord olid nendeks W. A. Mozart, L. van Beethoven ja C. Saint-Saens.

Kontserdil oli välja pandud ka väike näitus, mida kõik said imetleda. Ni­melt joonistas iga väike helilooja oma pala iseloomustava pildi, nii et oma emotsioon sai edasi antud ka maalides. Kontserdile tuli ka pilet lunastada, sis­sepääsu tagas üks komm ja nii said tub­lid heliloojad pärast edukat esinemist suu magusaks.

Publik oli kontserdiga väga rahul, laste omalooming oli põnev ja huvitav ning samas oli iga pala väga omanäoline. Loodame, et taoline kontsert kujuneb traditsiooniks ja klaveriõpilastel jätkub tahtmist ja lusti luua uusi palu kõigi rõõmuks!