Muret aga jätkub veel küllaga. Kui mõelda järg­mise aasta peale, siis ei oska ette arvata teravilja ja rapsi kokkuostu hinda­sid. Käesoleva aasta hin­nad olid rahuldavad, kuid seda rõõmu vähendasid koheselt sisendite (väeti­sed, taimekaitsevahendid, kütus, elekter) hinnad, mis on pidevas hinnatõusus. Sisendite hinnatõusul ei näi lõppu tulevat. Ka Eu­roopa Liidus valitsev kriis ei jäta põllumajandust puutumata. Ebastabiilsus turgudel kõigutab väga tu­gevalt hindasid.

Loomakasvatus on käesoleval aastal olnud stabiilsem. Piimal, mis on kõige tähtsam, ei ole hin­na suhtes olnud suuri kõi­kumisi. Tuleb loota, et ka järgmisel aastal on piima hind võrdne selle aasta­ga. Ka loomade kokkuostu hinnad on tänu Türgi riigi ostmisele olnud kõrgemad kui eelnevatel aastatel. Loodame, et Türgi vajadus loomade ostmise järele jät­kub. Loomakasvatuses on plaanitud ehitada Koks­verre uus noorkarja lauda kompleks, mille arvel saa­me suurendada loomade arvu.

Sügis on ka aeg, kus tu­leb sihti seada järgmiseks aastaks. Mõtted peavad alati mitme käigu võrra te­gudest ees olema. Põllume­he kõige suurem vaenlane on turu stiihia, stabiilsus aga tootmise alustugi. Kõo põllumajanduse ettevõtete suurimaks varaks ja väär­tuseks on siin töötavad ini­mesed. Kui ei oleks kõiki neid tublisid töötajaid, kel­lele võib loota igas mõttes, siis ei oleks ka tulemusi ei looma- ega taimekasvatu­ses.

Lähenevad jõulud on selline vaikne aeg, kus saab mõelda lähedastele, sõpradele ja tuttavatele. Soovin töötajatele ja kogu valla rahvale häid jõule, paremat ja teguderohke­mat uut aastat!