Göethe on öelnud „ Kes esimese nööbi valesti nööbib, ei saa ka teisi õigesti kinni panna“.

Seepärast ongi väga oluline, et alustame teadmiste omandamist juba täna nii, et õppeaasta lõpuni ei tule ühtegi sammu tagasi astuda.

Suveaeg on olnud haridusteemadest tulvil ja muutusi on hariduses ikka tehtud. On toimunud õppekavaarendust ja seadusemuudatusi, kuid seekord on midagi oluliselt teistmoodi. Teisiti ja parem pole mitte ainult Põhikooli- ja Gümnaasiumiseaduse ja sellest tulenevate dokumentide sisu, vaid esmakordselt on tunnetatav koostöö. Suurenenud on õpilaste endi, lapsevanemate kui ka paljude haridusväliste ametkondade siiras huvi selle vastu, millist last me tahame kasvatada ja kuidas seda teha. Lähteülesande kohaselt peab ka uus põhikooli riiklik õppekava, mis hakkab 2011/12 õa kehtima I, IV ja VII klassides, kaasa aitama järgmiste Eesti üldharidussüsteemi arendamise eesmärkide elluviimisele: koolist väljalangevuse vähendamine ja hariduslike erivajadustega /sh andekate/ laste tõhusam arendamine; turvalise koolikeskkonna saavutamine – senisest täpsemalt kirjeldatakse õpikeskkonda, eelkõige kooli sotsiaalset kliimat; kompetentsuse suurendamine täppis- ja loodusteaduste ning tehnika/tehnoloogia valdkondades ja huvi kasvatamine õpingute jätkamise vastu nendel aladel; eetiliste, vastutustundlike ja aktiivsete kodanikuühiskonna liikmete kujunemise toetamine; infotehnoloogiliste võimaluste kasutamine õppetöös.

Õpilaste vanemad ja õpetajad ootavadki õpilastelt, et nad oleksid uudishimulikud, et nad täiendaksid igal uuel kooliaastal varem omandatud teadmisi ja avardaksid oma maailmapilti. Kokkulepped ja ühtsetest nõuetest kinnipidamine tagabki ootuste täitumise.

Muudatusi on toimunud ka meie kooliperes. Meie kooli on õppima asunud 8 uut õpilast ja koolist lahkunud 2 õpilast. Lõpuklassis tuleb viimaseid jõupigutusi enne lõpueksameid teha 11 õpilasel. Meie koolipere kõige nooremaid liikmeid on kokku 9 ja koolis õpilasi kokku 87.

Õpetamise poole pealt on muudatuseks see, et inglise keelt õpetavad kaks uut õpetajat: õpetaja Hele Nõlvak IV, VII, VIII ja IX klassis; õpetaja Mare Tõnisson III, V, ja VI klassis.

Meie soovime oma õpilastele, nende emadele-isadele, kõikidele kooli koostööpartneritele palju koolirõõmu.

Me kõik küll teame, et edu võti peitub lapse ense sees ja on eriline õnn, kui tema ümber on inimesed, kes näitavad talle, kuidas seda keerata.

Edukat kooliaastat!