36st eripalgelisest kavast võib leida heliloojaid Valgrest Tšaikovskini, pille klaverist parmupillini, žanre hümist regilauluni.

Kultuurinõunik Kaija Velmeti sõnul ongi koolikontsertide eesmärk anda lastele-noortele vahetu emotsioon muusikast ja see on põhjus, mis sellest aastast Saue vald Eesti Kontserdiga koostööd tegema hakkas. „Et noor saaks läbi isikliku kogemuse aru, et näiteks tšello ei ole miski kergelt nohikliku fooniga veider pill. Need viis meest lava peal lükkasid selle loodetavasti ümber, sest näiteks Ääsmäe kooli kontsert lõppes spontaansete seisvate ovatsioonidega," on Velmetil heameel.

Ka Pääsküla Gümnaasiumi muusikaõpetaja Lilian Reinmetsa hinnangul on koolikontserdid väga olulised, sest paljudel lastel puudub taoline kontserdikogemus ja kontserdikülastuse võimalus.

 „Mistahes muusika elav ettekanne on hoopis teine kogemus, kui salvestuse kuulamine. Oluliseks pean seda, et lapsed näevad, kuidas muusikud mängivad oma instrumenti naudinguga ning on seda tehes väga õnnelikud. See võib anda impulsi noorele inimesele hakata pilli õppima ja saada seeläbi võimalus ise sedasama tunda. Tähtis on ka see, et lapsed näeksid, et klassikaline muusika eksisteerib meie kõrval kogu aeg "elavana" ja sellega tegelevad ka noored inimesed," hindab Reinmets.

Neil kolmel kontserdil ei olnud kooliaula lavadel tipptehnoloogiat ega sätendavat showbusinessi atribuutikat. Lihtsalt mehed ja pillid, muusika ja energia. See puges naha vahele ja puudutas. Isegi neid koolilapsi, kel muusikaga kokkupuude enamasti kõrvaklappide ja Youtube'i vahendusel.

Koolikontserdi kavad jõuvad Saue valla koolidesse kindlasti ka veel kevadel. Esimene pääsuke karismaatiliste tšellistidega paiskas kvaliteedilati päris kõrgele.