Toetust saavad õpilased ja lapsed, kelle registrijärgne elukoht on Viljandi. Toetust määrates võetakse aluseks leibkonna sissetulek ühe perekonnaliikme kohta, kui see on väiksem kui 50 protsenti kehtestatud miinimumpalgast.

Taotlemiseks tuleb sotsiaalametile esitada lapsevanema, eestkostja või hooldaja avaldus ning tõendid kõigi leibkonna liikmete eelmise kolme kuu netosissetuleku kohta.

Leibkonna sissetulekute hulka kuuluvad tuludeklaratsiooni järgi maksustatavad tulud, riiklike peretoetuste seadusega makstavad toetused (välja arvatud lapse sünni- ja koolitoetus), stipendiumid ja abirahad (välja arvatud toimetulekutoetused).

Gümnaasiumis õppiva lapse vanem peab sotsiaalametile esitama toetuse taotlemiseks vajalikud dokumendid kaks korda aastas: 10. augustiks ja 10. detsembriks.

Koolieelses lasteasutuses käijatele toetuse saamiseks peab vanem esitama sotsiaalametile vajalikud dokumendid kolm korda aastas: 10. aprilliks, 10. augus tiks ja 10. detsembriks.

Pere sissetuleku olulise vähenemise puhul võib erandkorras esitada sotsiaalametile avalduse ka muul ajal. Kui pere sissetulek suureneb ühe pereliikme kohta enam kui 50 protsenti miinimumpalgast, on toitlustamise toetuse saaja kohustatud sellest sotsiaalametile teatama.

Kui toetust vajava õpilase või lapse vanem ei ole mingil põhjusel esitanud sellekohast avaldust, on õpetajal, lastekaitsetöötajal ja teistel lapsega tegelevatel isikutel õigus toetust taotleda (avaldust esitada).

Avalduse vormi leiab linna koduleheküljelt www.viljandi.ee või inforiiulitelt.