Sel aastal läheb Harku vallas 1. klassi ligikaudu 240 last. Varasemate aastate statistika näitab, et ca klassitäis lapsi soovib alustada kooliteed mõne teise omavalitsuse koolis, seega on meie valla koolides vaja avada 9 esimest klassi. Plaanide kohaselt avatakse 5 esimest klassi Tabasalu ühisgümnaasiumis, kaks klassi Harkujärve põhikoolis ning Vääna mõisakoolis ja Vääna-Jõesuu koolis kummaski üks klass. Sel sügisel avatav Vääna-Jõesuu kool toob mõningat leevendust Tabasalu ühisgümnaasiumi algklasside maja koormusele ning piisava arvu huviliste korral on Vääna-Jõesuus võimalik avada kaks esimest klassi.

Nädala alguse seisuga oli Vääna-Jõesuu kooli 1. klassi vastuvõtuks laekunud 16 lapsevanema avaldus.

Harku valla koolide sisseastumisinfo

TABASALU ÜHISGÜMNAASIUM
Karin Lember, kommunikatsioonispetsialist

Taotlusi 1. klassi astumiseks võetakse vastu 1. märtsist kuni 1. juunini. Elektroonilise taotlusvormi leiab kooli kodulehelt.

Üldklassidesse vastuvõtul teste ei ole. Inglise keele ja matemaatika-muusika õppesuunaga klassidesse toimuvad sobivustestid juunis.

7. klassis avatakse lisaks üldklassidele ka reaalsuunaga klass, mille sisseastumistestid toimuvad 18. märtsil kell 10.00. Piisava arvu soovijate olemasolul avatakse ka spordisuunaga klass, kuhu sisseastumisteste ei ole. Neis klassides õppida soovijail tuleb täita elektrooniline sisseastumistaotlus kooli kodulehel 1. kuni 15. märtsini.

Gümnaasiumiastmesse astujail on võimalik valida kolme õppesuuna vahel: sisekaitse-, humanitaar- ning matemaatikaettevõtluse õppesuund. NB! Sisekaitsepäev toimub TÜG-is 6. märtsil kell 13.00.

Sisseastumistestideta võetakse vastu õpilased, kelle I-III veerandi hinded on head või väga head. Taotluste esitamine on 14.- 15. märtsil. Teistel tuleb läbida sisseastumistestid, millele registreerimine toimub 1.-14. märtsini kooli kodulehel elektrooniliselt.

Sisseastumistestid eesti keeles, matemaatikas ja inglise keeles toimuvad 15. märtsil kell 10.00. Infot saab kooli kodulehelt www.tabasalu.edu.ee.


VÄÄNA MÕISAKOOL
Piret Jürna, direktor

Vääna mõisakoolis algab esimesse klassi kooli avalduste vastuvõtt 1. märtsil kell 8.00. Sisseastujate taotlusi võetakse vastu 1. märtsist kuni 31. maini. Vabadele kohtadele võtab kool õpilasi vastu kuni 31. augustini. Täpsem info on üleval ka kooli kodulehel. Kui palju õpilasi esimesse klassi vastu võtame, on hetkel veel lahtine. Tõenäoliselt jääb see arv 14-16 vahele. Lasteaias käib hetkel 7 koolieelikut. Lasteaiakohtade pakkumine juba käib.


HARKUJÄRVE PÕHIKOOL
Külli Riistop, direktor

Meil saab lapse eelregistreerimisnimekirja kanda ajavahemikus 10. jaanuar kuni 30. aprill. Eelregistreeritud lapsed on oodatud koolikatsumispäevale 14. mail. Sel päeval teevad lapsed läbi nn koolimängu, mille käigus tuvastame nende koolivalmiduse. Pingerida ei koostata. Anname lapsevanematele tagasisidet, kui last tuleks suve jooksul veel mingis lõigus järele aidata. Kõik lapsed, kes soovivad 1. klassi tulla, peavad osalema koolikatsumispäeval. Sel päeval toimub lastevanematele meie kooli tutvustamine, samuti saavad nad nimekirja vajalikest koolitarvetest.

Kooli võetakse sel aastal vastu 30 õpilast, avatakse kaks paralleeli. Praegu on juba eelnimekirjas 49 last, kelle hulgas on teadaolevalt ka neid lapsi, kes pürivad Tallinna kesklinna koolidesse ja Rocca al Mare kooli. Kuid enamus loodab siiski Harkujärve kooli sisse astuda. Kuna koolikohti kõigile ei jätku, oleme sunnitud tegema valiku. Eelistame lapsi, kelle õed - vennad juba käivad Harkujärve põhikoolis. Teises järjekorras neid, kelle elukoht rahvastiku registri andmetel on meie kooli ümbruses, s.t Harkujärvel, Tiskres, Laabi külas või Harkus.

Kindlasti ei saa koolikohta sel aastal ükski väljaspool Harku valda elav laps, kuigi Kakumäelt on soovi avaldanud mitu peret.


VÄÄNA-JÕESUU KOOL
Eddi Tomband, direktor

Vääna-Jõesuu kool võtab järgmisel õppeaastal õpilasi 1.-6. klassi. Õppekava on koostatud selliselt, et lõpetamisel oleks võimalik sujuv liikumine Tabasalu ühisgümnaasiumi ükskõik millisesse seitsmendasse klassi. Kooli valikul on lisatunnid matemaatikas, inglise keeles, kunstiõpetuses, loodusõpetuses ja kehalises kasvatuses. Kooli õppekava ja muid uudiseid saab peagi lugeda kodulehelt www.vjk.edu.ee.

Lastavanemate avaldusi ootame vastavalt allpooltoodud juhisele 1. juunini aadressil kontakt@vjk.edu.ee. Kõiki, keda huvitab kooli projekt, direktori visioon ja tegevuskava ning kel on häid ideid - olete oodatud Viti mõisa saali pühapäeval, 7. aprillil kell 11.