Päev algas uhke marsiga mööda staadioni rada ja filmivaatamisega. Näidati filmi­lõike ehtsatest täiskasvanute tuletõrje olümpiamängudest. See tekitas elevust ja põne­vust. Toimus tervituskõne. Peale mängude avatseremoo­niat suunduti oma kohtadele.

Väiksematel lastel tuli läbida tuletõrjespordi teate­jooks ja suuremad õpilased tegid raskemaid harjutusi nagu näiteks mootorpumba­ga hargnemine. Kõiki juhen­dati eelnevat päästeteenistuse poolt. Tuletõrjespordi võist­lusel kasutati tuletõrjespor­di varustust (plank, poom, joatoru, tulekustuti, vöö) ja - võistlusalade elemente (voo­likute ühendamine, takistuste ületamine, põleva vanni kus­tutamine, redeliga ronimine). Vastavalt vanusegrupile olid kehtestatud erinevad raskus­astmed ning elementide ka­sutus. Võistlustel osales kogu võistkond. Võisteldi teate­jooksu põhimõttel.

Päeva teises osas toimus väiksematele tuletõrjeolüm­pia, mis oli lõbus ja sportlik mängude kompleks. Erine­vatel etappidel oli kasutatud enamjaolt mitmesuguseid tu­letõrjujate töös kasutatavaid vahendeid, elemente ja vett. Võistkondadelt eeldati head meeskonnatööd, kiirust, osa­vust, taiplikkust ja lustlikku meelt. Just need mängud panid meeskonnatööoskuse proovile. Ei olegi nii lihtne teha tööd koos ja sõbralikult.

Päeva lõppedes autasus­tati kõiki lapsi meene ja ma­gusaga. Koolidele anti osale­mise eest tänukirjad.