23. veebruaril tähistasime aktusega Eesti Vabariigi 94. aastapäeva.
Traditsiooniliselt said aktusel Rannu kooli märgi 12. klassi õpilased. Tunnustasime ka kahte tublit keskkooli õpilast, Silva Koemetsa ja Merilin Kruuset, kes on olnud tublid ja püüdlikud.

Kõik luuletused ja laulud, mis aktusel kõlasid, olid pühendatud meie kodumaa sünnipäevale. Aitäh kõikidele esinejatele, lapsi juhendanud õpetajatele ja lauluõpetaja Gerlile.

27. veebruaril käis meie 9. klassile ennast tutvustamas Lähte Ühisgümnaasium.
Tutvustati Lähtel õppimise võimalusi. Räägiti suundadest, mis seal keskkooli osas on võimalik valida, räägiti ühikaelust ning väga headest vaba aja veetmise võimalustusest.

Lähte ÜG lahtiste uste päev on 30. märtsil.

28. veebruaril käisid õppekäigul meie 5. ja 6. klass.

Käidi Kiidjärve looduskeskuses. Õpilased said osa programmist „Ütle sina, missugune on talv!".

Õppekäigu eesmärk: õppida tundma protsesse, mis toimuvad talvel taime- ja loomariigis, oskama määrata loomi nende tegevusjälgede järgi, tutvuma loomade ja lindude talvise elutegevusega ning nende toiduahelaga. Tutvuda Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) tööde ja tegemistega talveperioodil. Aastaajad ja ilmastikumuutused. Organismid ja elupaigad. Mets elukeskkonnana. Jõgi elukeskkonnana. Metsamajandus ja metsatööstus.

Õppekäik oli väga huvitav ja õpetlik. 1. märtsil osalesin Tartu ja Tartumaa karjäärikoordinaatorite talveseminaril. Teemaks oli karjääriõppetunnid koolis ja kuidas lõimida karjääriõppe teemasid ainetundidesse.

30. märtsist algab II klassil ujumiskursus. Nagu ikka toimub see Pühajärve SPA-s. Tunnid toimuvad reedeti. Start kell 9.30. Tagasi jõuatakse kella 12-ks.

5. märtsil toimus XI klassi individuaalne karjäärinõustamine.

Nõustajaks Rena Pent Tartu Info- ja Karjäärinõustamiskeskusest.

12. märtsil oli avatud uste päev Poska Gümnaasiumis.

Poska kooliga käisid tutvumas ka meie 9. klassi õpilased.

14. märtsil tähistasime emakeelepäeva. 2012. aasta on Oskar Lutsu juubeliaasta. Möödub 125 a. tema sünnist ja 100 a. „Kevade" esitrükist.

Sellega seoses tõmbas iga klass loosi ja 5. aprillil tuleb etendada see stseen „Kevadest", mis loosis kirjas.

Emakeelepäeva raames valisime veel ka oma kooli ilusaima sõna ja sõnapaari. Lisaks vaaadati emakeeletundides Lennart Meri filmi „Kalevala hääled".

Märtsis alustame ka ohutusõppeprogrammiga „Kaitse end ja aita teist!"

Programmiga seoses toimub mitu loengut ja õppepäeva. Programm lõpeb ohutusõppelaagriga, milles koolide võistkonnad saavad oma teoreetilised teadmised rakendada praktilistes tegevustes.

SPORT

22.02. toimus Tartus TV 10 Olümpiastarti eelvõistlus.

29.02. toimus koolispordiliidu rahvaliiga jalgpallivõistlus.

01.03. toimus Lähtel Kooliliiga võrkpallivõistlus kuni 9. klassi noormeestele ja neidudele. Noormeeste võistkond, kooseisus Roomet Pitilimov, Tauri Talve, Deivit Dõrda, Jakko Isup, Roland Saveljev, Kristen Käos, Ats Reitsnik ja Heigo- Aaron Siniorg, saavutas I koha. Neidude võistkond, koosseisus Mari Tuvikene, Krista Kaaver, Katrin Kaaver, Angelika Soll, Piia Pärn, Merili Sutt ja Hele-Mai Luik, saavutas III koha. Palju õnne mõlemale võistkonnale ja treener Enn Kangurile!

Samal päeval toimus Lähtel ka rahvastepallivõistlus.
Poiste võistkond saavutas I koha. Koosseis: Simo Gregor Pleskovski, Ken-Martti Käos, Kaur Karjus, Reimo Klopets, Remo Himmaste, Randen Sakson, Mait Lensment, Maidu Mägi.
Tüdrukute võistkond saavutas IV koha. Võistkonnas Kirsti Himmaste, Adeli Pitilimov, Kerttu Kuku, Laivi Põldoja, Carlota-Melisa Dõrda, Anett Tammist, Janely Tensok, Loore-Marta Kaljuvee. Aitäh tublidele sportlastele ja treener Epule!

03.03. osalesid meie kergejõustiklased Tallinnas TV 10 Olümpiastarti vabariikliku võistluse II etapil.

13.03. toimus Lähtel maakondlik Tähelepanu, start! võistlus. Meie kooli võistkond saavutas I ja II etapi kokkuvõttes I koha. Palju õnne!

14.03. toimus Tartus kõikidele vanuseklassidele Tartumaa sisekergejõustikuvõistlus.