Vaatamata pakaselisele ilmale kogunesid 14. veebruaril Tartu maakonna kuus kooli Konguta Kooli sõbrapäevapeole.

Traditsiooniline iga-aastane ingliskeelne üritus, mis on mõeldud 4. klasside õpilastele, tõi sel aastal Kongutasse külalisi Ilmatsalu põhikoolist (õp.Triin Veskimäe), Elva gümnaasiumist (õp. Riina Tark), Ülenurme gümnaasiumist (õp. Sirle Kikerpill), Valguta algkoolist (õp. Lea Sinisaar) ja Rannu keskkoolist (õp. Saale Väester).

Selle aasta teemaks oli sõprus ja sõbrad. Antud teemast lähtuvalt valmistas iga kool toreda ettekande. Kuulata sai laule, salme, dialooge ning lõbusaid sketše sõprusest. Lisaks põnevatele esinemistele laulsime, mängisime bingot, nuputasime ning vahetasime omavalmistatud käepaelu. Õppisime üksteiselt palju ning saime praktiseerida inglise keelt.

Tänan Konguta kooli õpetajaid, kes nõu ja jõuga abiks olid, Meelist rahvamajast ning loomulikult 4. klassi õpilasi, kes võõrustamisega väga kenasti hakkama said.

Uute kohtumisteni järgmisel aastal!

Katrin Libe, Konguta Kooli inglise keele õpetaja

Head kongutalased!

Selle aasta alguses saime uued vitriinkapid Konguta Kooli kultuurilooklassi. Valgustatud klaaskappides säilitame ja eksponeerime nüüdsest unikaalseid, Eduard Taska ateljeest pärit mustrirulle, filette ja vasktähti. Suur tänu vallavalitsusele kappide ostmise eest!

Kõik huvilised on oodatud 2. aprillil koolimajja. Kavas on lühiloeng Eduard Taska eluloost ja suurepärane näitus tema unikaalköidetest. Kuldamine ja seadmetega tutvumine kultuurilooklassis.

Kõik on oodatud! Info:eve.hintsov@gmail.com 37256919444

Eve Hintsov, naharingi juhendaja

TubLISId TuLEMuSI KooLILASTELT:

Maakonna muinasjutuvestjate konkursil esindasid kooli südilt Joonas Treial (1.klass), Timmu Õunapuu (2.klass) ja Helen Mägi (4.klass). Võidu tõi koju 3. klassi esindanud Marta Külaots.

Maakondlikul Küünlapäeva luuletuste lugemise konkursil esinesid meie lapsed Kristo- Marten Unne, Timmu Õunapuu, Robin Tammemägi ja Marianne Tavits väga südilt. Robin saavutas 2. koha ja Timmu 3. koha.

Meie kooli kõige sõbralikumad lapsed valiti Sõbrapäeval kaaslaste poolt: 1. klassist Janne Kotkas; 2. klassist Jaak Pärtel; 3. klassist Anete Aasmäe; 4. klassist Helen Mägi; 5. klassist Aveli Kornav ja 6. klassist Kelli Assak; lasteialastest tõstsid kaaslased esile Liis Liivsoo ja Rihard Kulli.

Praegu käib usin Pranglimine, tulemused selguvad 3 etapi kokkuvõttes.

Liina Tamm Kooli direktor

100 päeva

Meie koolis oli esimest korda 100 päeva tähistamine. Miks just 100?

See tähendab, et õppeaasta algusest on läbitud 100 päeva. Selle päeva märkimise ja ettevõtmised selleks oli välja mõelnud 1. klassi õpetaja Elin.

Iga klassi esindaja tõmbas loosiga ühe teema, mida nemad pidid sel päeval tegema.

1. klassil tuli oma eesnime kirjutada 100 sekundi jooksul. Võitis Alo, sest tema nimi oli kõige lühem! Ta jõudis 20 korda seda kirjutada.

2. klassil oli vaja 100 sekundi jooksul tähekesi joonistada. Võitis Moonika, kel õnnestus 72 tähekest teha.

3. klassil tuli kirjutada ühest päevast 100 aasta pärast. Vaimukaid jutukesi oli palju.

4.  klass pidi kirjutama luuletuse, kus sõna sada oleks võimalikult rohkesti kasutusel. Ka siin oli toredaid sõnaseadmisi, kuid üsna tõesed olid luuleread:

Õpitud tarkusi on lastel sada, pahandusi tehtud on rohkem kui sada...

5. klassi loos näitas, et tuleb põrgatada 100 korda palli. Enrikol õnnestus see 40 sekundiga.

6. klass pidi mõtlema 10 küsimust, mida ta sooviks esitada 100-aastasele inimesele. Kuulsime lustakaid pärimisi.

Lasteaialapsed pidid joonistama 100 aastaseid inimesi. See galerii sai väga vahva- isegi paber nägi välja 100-aastane!

Lustakast päevast kirjutas õpetaja Vilma Pabbo