"Kõrsikute muusika jõuab kohale ja rahvale läheb hinge nende siiras sõnum ning eestikeelne laul," rääkis kontserdi korraldaja Matti Meumers.

"Meeste muhedas välimuses peegeldub nende soojus." Kõrsikud - Andrus "Bonzo" Albrecht, Jaan "Orelipoiss" Pehk ja Alari "Päss" Piispea esitavad eestikeelseid lugusid nii eesti kui välismaistelt autoritelt ning samuti omaloomingut.

"Uuel plaadil kõlavad laulud, mida on omal ajal kuulsaks laulnud legendaarne Heli Lääts. Laule esitatakse Kõrsikutele omases mahedas ja muhedas võtmes. Bonzol oli juba aastaid mõte teha plaat Heli

Kõrsikud laulsid Viimsis Heli Läätse laule

Läätse lauludega. Lääts võttis selle mõtte rõõmsalt omaks ja oli väga õnnelik, et tema laulud uuesti esitusele tulevad," rääkis Meumers. Lauljatar tuli pojaga Viimsisse kontserdile, tema kohtumine Kõrsikutega oli väga liigutav.

Lisaks uue plaadi lugudele kõlasid kontserdil ka Kõrsikute vanemad armastatud lood. Kontserdi korraldaja Martti Meumersi sõnul kulges kogu tuur väga edukalt ja rahvast olid täis niihästi suured saalid Tallinnas ja Tartus kui ka väiksed intiimsemad saalid, nagu on Viimsis.

Kõrsikute lugu "Suuda öelda ei" saavutas 2013. a Eesti Laulu telesaates suure menu ning sai žürii lemmikuks. Lisaks 2012. a ilmunud plaadile "Kolme peale" ilmus 2013. a suvel album "Sinu südames", mis oli ilmumisest alates Eesti plaadimüügi edetabeli tipus.

Kuna uut loomingut tuleb järjest peale ning kolmik on väga produktiivne, siis ilmus aastalõpu eel nende kolmas plaat pealkirjaga "Heli jälgedes".