Eesti korvpallimaastik on jagatud nö püramiidklubideks. See tähendab, et on olemas esindusklubi Meistriliiga või I liiga võistkonna näol ja hulganist erineva vanuseklassi noortevõistkondi.

Märjamaa Spordiklubil puudub oma esindatus kõrgemates liigades, seetõttu kuuluvad Märjamaa SK noorkorvpallurid Kohila SK alla. Eesti noorte meistrivõistlustel võisteldakse ikka Märjamaa nime all, aga juriidiline pool on Kohila SK.

Saavutustest

Eesti A-klassi karikavõistlustel võitis Kohila/Tabasalu ühismeeskond kuldmedali ning mv-l 6. koha. Võistkonnas mängis ka Märjamaa G õpilane R. Kalso. Eesti C2 vanuseklassi (poisid sünd 1999 ja hiljem) saavutas Märjamaa/Kohila meeskond 14. koha. Märjamaalt esindasid võistkonda E. Toomistu, J. Kirsipuu, M. Krausberg, K. Nurmik, R. Krausberg, K. Kollin, H-A. Tilk, T. Tampõld, S. Pohla.

Eesti minikorvpalli (poisid sünd aastal 2000 ja hiljem) saavutas Märjamaa SK võistkond 11. koha. Võistkonnas mängisid T. Tampõld, S. Pohla, K. Kollin, R. Krausberg, H-A. Tilk, E. Toomistu, K. Raidmets, R. Jaago, T. Harjakas, J. Riismaa, J. Kirsipuu, M. Pohla, T. Toimetaja, H. Võsumets, M. Udusalu, A. Petjärv, R. Vanem, A. Krutogolov, K. Karhu.

Lisaks Eesti meistrivõistlustele korraldatakse alternatiivliigad noortematele vanustele, sest Eesti Korvpalliliidul pole nende jaoks aega ega huvi. Poiste vahel, kes sündinud 2001. aastal ja hiljem saavutas Märjamaa SK esindus lausa kolmanda koha, ning 2002. a ja hiljem sündinud poiste liigas saime koostöös Rapla ja Kohila klubidega tubli II koha. Balti Noorte Korvpalliliigas saavutas meie klubi 7. koha.

Turniiridel osaleti seitse korda, neist paremini läks maikuus Allazis, kus 2002.a sünd poisid võitsid I koha ja Tallina Old Thomas CUP-il saavutasid 2001 .a sündinud poisid III koha.

Väikese klubina on meil väga raske vastu saada suurte linnade klubidele ning spordikoolidele. Tuleb mõelda suuremalt ja silmaringi laiendavalt! Kõigist ei saa tippkorvpallureid, samas treeningutel ja võistlustel osalemine aitab pingetega kohaneda, õpetab kiiresti mõtlema, kollektiivis üksteisega arvestama ning distsiplineerib.

Meie väikene valik nõuab suuremat tööd ning suunamist, mis on viinud heade tulemusteni. Ühtegi noort inimest ei saa suunata ilma kodu abita ning sellepärast on korvpallisektsioon teinud kõvasti koostööd lastevanematega, kelle suure abiga on neljas vanuseklassis sellel hooajal peetud üle 110 mängu! Ka korvpallitrennist väljakukkunuid sellel hooajal ei olnud! Erinevad turniirid ja võistlused on meid viinud Lätimaale, Eesti suurematesse ja väiksematesse linnadesse, kus lisaks võimlatele oleme tutvunud ka kohalike vaatamisväärsuste ja populaarsete kohtadega.

Märjamaa SK korvpallisektsioon on näidanud kõrget organisatoorset taset. Sellel hooajal suudeti korraldada kaks rahvusvahelist noorte korvpalliturniiri Märjamaal ning Balti Korvpalliliiga, 2001 Liiga, 2002 Liiga, Rapla MK korvpalli mv-d ning Märjamaa valla korvpalli mv-d.

Ülisuur tänu Eesti Kultuurkapitali Raplamaa Ekspertgrupile, Märjamaa väikeettevõtjatele ning lapsevanematele, kes on oma jõu ja nõuga korvpallipoiste suunamisel abiks on olnud!

Vaatamata kriitikale kuluaarides läheb korvpallitöö edasi! Möödunud sügisel avas uue grupi noor treener Tarvi Ree. Tema hoole all olid I ja II klassi poisid.

Vanemad noormehed (9-12 klass) tegelesid rohkem nö huviharidusega. Oma võistkonnaga osaleti ka Rapla MK mv-l, kus saadi 2 võitu ja lõpetati 11. kohaga. Samuti osaleti Halinga valla korvpalli mv-l, kus saadi 5. koht. Eesti Koolispordi Liidu võistlustel saadi harrastajate seas II koht.

Märjamaa gümnaasiumi korvpalli meistrivõistlusi peeti neljas vanuseastmes, lisaks korraldati ka kooli karikavõistlused. Oma oskusi said kohtunikena proovida 3.-5. klassi poisid, kes läbisid enne mitmetunnise koolituse.

Kogu informatsioon meie tegemistest on üleval veebiaadressil www.marjamaakorvpalliklubi. net. Meie korvpallileht on jätkuvalt väga populaarne (aprillis ligi 5000 külastajat), lisaks avasime suhtlusvõrgustikus facebook oma kommuuni Märjamaa Korvpalliklubi. Youtube´is on ka oma videokanal. Ajaloohuviline korvpallitreener Kalle Kollin on kogunud palju infot valla, kooli ja maakonna kohta ning osa infot juba veebi riputanud.