Fiba Sertifikaadi saamiseks ei piisa vaid koolitustel osalemisest, vaid lisaks tuleb osalejatel endil tegeleda praktiliste ülesannetega ning sooritada eksamid: kirjutada kodutöö (individuaalne treening ning meeskonna hooaja plaan), kirjutada kursusetöö (meeskonna kaitsekontseptsiooni areng U16 kuni U20), esitada kaks presentatsiooni (enda ning vastasmeeskonna mängueelne ja mängujärgne analüüs) ning läbi viia näidistreening. Loomulikult käib kogu õppetegevus inglise keeles.

"Õpetussõnu jagasid värske Madridi Reali peatreener Pablo Laso ja legendaarse serblane Svetislav Pešić. Neile lisaks NBA klubi Toronto Raptorsi asepresident Maurizio Gherardini, Ljubljana Olympija noortemeeskondade spordidirektor Janez Drvariz ning Belgradi ülikooli professor ja Serbia korvpallikoondiste üldfüüsilise ettevalmistuse konsultant Sasa Jakovljevic," ütles Viimsi KK noortetreener Tanel Einaste.

"Hindamatute näpunäidete kõrval tipptreeneritelt ei saa samas alahinnata ka fakti, et koolitusprogrammis osalenud ligi 50 treenerist õnnestus paljudega ka isiklik kontakt luua," lisas Einaste.