Tuluõhtu ja annetustega koguti poolteist tuhat eurot, riigieelarvest lisandus tänavu teises kvartalis veel 5000 eurot. Seega oli vajalik raha justkui olemas.

 „Ega me kujutanud ette, kui palju katusevahetus tegelikult maksab," tõdes direktor Maiu Linnamägi tagantjäreletarkusega. Esialgne plaan oli hoonele uus katus peale saada suvel, aga vallavalitsuse korraldatud esimesele hankele laekus vaid üks pakkumine, mis ületas tunduvalt rahalisi võimalusi.

Enne teise hanke lõppu septembris kirjutas Maiu Linnamägi valla lehes loo, milles ta põhjendas avalikkusele, miks uut katust veel pole, nimetas kasutada oleva summa ja avaldas lootust, et siiski laekub pakkumisi kogukonna heatahtlikelt ehitajatelt.

See mõjus kui kõnekas vihje, missuguse summaga võiksid pakkujad arvestada. Loetust võttis kinni Andres Raudnagel, kes tegi OÜ Kotkapojad omanikule Meelis Lindalile ettepaneku: teeme oma koolile selle töö ära.

Teisele hankele laekus kaheksa pakkumist, kuid veelgi ületas see kavandatud võimalusi, aga Kotkapoegade pakkumine (9886 eurot) oli siiski kõige soodsam. Oma eelarvest korjas kool kokku kõik eri põhjustel vabaks jäänud summad (üle 3900 euro) ja töö sai algata.

Vanu katuseplaate hakati maha võtma enne koolivaheaja lõppu, vaheajal tehti põhitöö ära ja nüüdseks on kool ehitajaid ka tänutordiga kostitanud. Üks lisatöö on veel ees: sissekäigu kohale soovitakse lumetõket. Vana katus oli sammaldunud ja hoidis lume kinni, uuelt libises esimene lumi suurte kuhjadena otse sissepääsutrepile.

 „Ehitajad ütlesid, et tuulekastid on korras, neid pole vaja vahetada ja ka sarikaid polnud vaja rihtida, nii saab kool osa oma panustatud rahast tagasi. Lõplik maksumus tegelikult tehtud tööde järgi selgub uue nädala algul, aga hinnaks kujuneb umbes 9000 eurot. Meil on hea meel, et tuluõhtul seatud eesmärk - saada koolimajale uus katus - on täidetud," rõõmustas direktor.

Ilusa üllatusena sai muusikakool tänavu riigilt tegevustoetuseks veel 15 000 eurot. Selle eest on juba ostetud uus klaver, viiul, klarnet, kaks rahvakannelt, paljundusmasin, noote ja kunstikoolile paberit, tellitud on uued maalialused ja soetatud veel ühtteist vajalikku. Pisut raha on veel kasutamata.

Riigikogulased käisid külas

Neljapäeval külastasid Märjamaa muusika- ja kunstikooli riigikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liikmed. Karel Rüütli ja Helmen Küti jaoks oli uudiseks info, et huviharidus ei kuulu Eesti riigis haridussüsteemi.

„Huviharidus on vaid omavalitsuse huvi, mis finantsiliselt asub real „kultuur, vaba aeg ja religioon". Haridussüsteem huviharidust ei kajasta: on alusharidus (lasteaiad), üldharidus, kutseharidus, kõrgharidus. Riigil nagu ei olegi meiega asja," selgitas koolijuht Maiu Linnamägi. Koolijuht ütles saadikutele, et selle olukorra muutmine on juba poliitikute ülesanne.