Keldrist on saanud moodne hakkepuidu katlamaja ja tööhobuste tall on muutunud kahesajakohaliseks kontserdisaaliks. Ait-kuivati ja lagunenud viinavabriku ehitus võetakse ette lähiaastatel. Tehtud töö on vägev ning ehituse lõppemist tuleb väärikalt tähistada kõigil, kes selle kohaga seotud on - seetõttu korraldab Kõue Külade Selts 18.-19. augustil kaks päeva kestvad külapäevad. 18. augustil alustame kell 14.00 mõisa juurest matkaga, mis kestab orienteeruvalt poolteist tundi. Samal ajal saab ennast külapäevadele registreerida mõisa juures.

15.30 on kavas külavanema tervitus ja külapäevade avamine. Peale seda esitleme kahte raamatut: esimene keskendub Triigi mõisa vanemale ajaloole, lisaks põhjalik 2009.-2012. aastatel aset leidnud ulatuslike teine raamat on Aksel Orasi poolt kirja pandud "Päästetu saaga", mis kujutab endast sisukat uurimustööd Georg Bergertist, Kõue kooli juhatajast ja õpetajast.

Raamat algab Georg Voldemari vanaema Kai nooruspõlveagse lahkumisega Vana-Kaiu mõisast, kus ta teenijatüdrukuna elatist teenis. Teos lõppeb selle aasta 24. detsembril 120- aastast sünniaastapäeva pidava Bergerti kompromissitu ja väljakutseid tulvil olnud elu looga, mille uurimisel lisaks vilistlaste meenutustele ja Kõue kooli kroonikaraamatule on abiks olnud Tallina Ülikooli Pedagoogika Arhiivmuuseum. Külapäeva kavaga edasi: toimub näituse avamine - oma õlimaale eksponeerib ka Kõue kooli vilistlane Renate Unt. Kell 17.00 esineb Tallinna Keelpillikvartett ja hiljem üllatusesineja. Aega võib veeta mõisa restoranis ja soovijad saavad üürida toa siinsamas öö veetmiseks, et osaleda 19. augustil toimuval Kõue-Triigi kooli kokkutulekul.

Seda alustame kell 12.00. Koguneme, vahetame muljeid ja mälestusi, Aksel Orasi räägib Georg Bergerti teemalisest uurimusest. Ootame ettekandeid ja mälestusi ka osalejatelt! Kell 15.00 istume ühise laua taha ja naudime Triigi restorani kahekäigulist pidusööki, mida serveerivad meile mõisa auhinnatud kokad Artur ja Vova.

18. augusti külapäeva pilet maksab €10, kel on kaasas omatehtud kook küpsetiste võistluseks, peab tasuma €5. Arveldame koha peal.

19. augusti kooli kokkutulek on eelregistreerimisega ja maksab €15 (pidusöögi hind). Registreerimiseks kanda €15 inimese kohta arvele 221054915030 (MTÜ Kõue Külade Selts), selgitusse osalejate nimed. Registreerimine kestab 10. augustini. Üritus on vaid registreerunutele - koha peal tasuda ei saa. Lisainfo tel. 5090269.