Nimetatud määruse kohaselt on igale koolikohustuslikule isikule, kes omab elukohta rahvastikuregistri andmetel Kõue vallas, elukohajärgseks kooliks Ardu Kool või Harmi Põhikool. Habaja piirkonnas elavatele III kooliastme õpilastele on seega elukohajärgne kool Ardu Kool, kuna Ardus on loodud tingimused täieliku põhihariduse oman­damiseks. Sama määruse kohaselt on õpingud katkestanud 17-aastase või vanema isiku elukohajärgne kool põhihariduse jätkamiseks samuti Ardu Kool. Ei saa salata, et ka Ardu Kooli säilimise jaoks on oluline suurem õpilaste arv, et saada riigilt vahendeid kvaliteetsema hariduse tagamiseks. Vallavalitsuses oli ka arutelu, kas mitte ei peaks määrama Habaja piirkonnas elukohajärgseks kooliks 3. kooliastmes (7.-9. klass) Kose Gümnaasiumi. See eeldab aga vasta­vat kokkulepet Kose vallaga. Viimases volikogus avaldasid mitmed volikogu liikmed arvamust, et Kõue valla haridusküsimusi peab lahendama ühiselt, mitte piirkondi rangelt lahus hoides. Sama seisukoht on ka valla­valit­suses.

Juhul, kui vanem soovib oma lapse pärast 6. klassi panna näiteks Kose Gümnaasiumisse, siis võib ta seda teha, kuid vald ei ole kohustatud tagama transporti teise valla kooli, kui tema enda vallas on olemas vastava kooliastme õpe. Transpordi kompen­seerimise sellistele õpilastele otsustab vallavolikogu piisava avaliku huvi ja raha olemasolul. Vallavalitsus teeb sellekohase ettepanku voliko­gule siis, kui on selgunud Habaja piirkonna lapsevanemate poolt tehtud valikud lapse tulevase kooli osas.

Kui rahvastikuregistrisse on lapse elukoha andmed kantud kohaliku omavalitsusüksuse täpsusega või elukoha andmed puuduvad, mää­rab vanem lapse elukoha aadressi ise ja teavitab taotluse esitamisel sellest kooli, kes omakorda tea­vitab Kõue Vallavalitsust vanema määratud elukoha andmetest. Haridusliku erivajadusega õpila­sele elukohajärgse kooli määra­mi­sel lähtutakse kooli võimalustest ning õppekavast. Esimesse klassi vastuvõtmiseks katseid ei korral­data. Nimetatud määrus jõustus 1. aprillil 2011. a.