Naiskoor Kaasike on Krõõda kauaaegne sõpruskoor, koos on esinetud läbi aastate erinevatel kontsertidel, käidud vastastikku üksteisel külas esinemas, kokku on saadud suurtel laulupidudel. Tähelepanuväärne on aga see, et Kaasikese dirigent Sirje Kaasik on ka paljude laulude autor, mis on nii Krõõda kui Kaasikese repertuaarides olulisel kohal.

Esimene kontsert toimus Suure-Lähtru mõisas, mis on osaliselt renoveeritud ja perekond Helme omanduses. Mõisa perenaine on ise tubli laulja ja hääleseadja, mistõttu oli meile eriti oluline, et kontsert kenasti välja kukuks. Kuulajaskond oli mõisa kogunenud ümberkaudsetest küladest ja kontserdi lõppedes kuulsime vaid kiidusõnu, mis kinnitas veelkord, et kontsertreisi ettevõtmine oli seda väärt.

Kontsertreisi teine päev oli kõige tihedama ajagraafikuga: proovid, kontsert Haapsalu promenaadil Kõlakojas ja Haapsalu piiskopilinnuse toom kirikus, õhtune piknik ja ühislaulmine Puise poolsaarel. Proovid ja kontsert Haapsalu piiskopilinnuse toomkirikus oli aga omaette elamus ja iga laulja unistus. Esinemist sellise akustikaga kirikus ei tule just väga sageli ette, seetõttu oleme eriti õnnelikud, et aasta lõpuks oodatakse meid Haapsallu tagasi, andmaks jõulukontserti just Haapsalu piiskopilinnuse toomkirikus, mis oma kauni kõla ja akustika poolest on kindlasti võimsaim ja müstilisim kontsertpaik, kus on olnud õnn esineda.

Nina talus Puise poolsaare tipus oli meil planeeritud piknik ja ühislaulmine, millele lisaks oli meil võimalik külastada käsitöökambreid ja tutvuda kohalike naiste käsitööga, aga ronida ka vaatetorni, mis pigem meenutas muumi trollide maja ja lõpuks õhtu söögipaik - just valmis saanud ehk äsja renoveeritud kaluri kolhoosi suitsutsehh, mis aastaid juba lagunenud ja tühjalt seisnud, nüüd aga pretendeerib kohaliku seltsielu tuiksooneks.

Sõprus jätkub

Nina talu pere pakkus maitsvat õhtusööki, kooride vahel öeldi vastastikku tänusõnu, anti üle meened ja tõdeti, et kontserdid olid olnud edukad, järgnesid lustakad laulu mängud ja võistulaulmised, mis kuidagi lõppeda ei tahtnud.

Õhtu päädis sellega, et esmaesitlusele tulid verivärsked sõpruskoori Kaasike dirigendi poolt loodud laulud, millest kindlasti osa ka meie uues repertuaaris koha leiavad. Bussisõit Puise poolsaarelt tagasi Haapsallu oli kui suur laulupidu. Nii leitigi, et selliseid vahvaid üritusi tuleks korraldada edaspidi ikka ja jälle. Kolmandal päeval oli meil võimalus kaasateenida Martna kiriku jumalateenistusel. Imearmas kirik ja jällegi väga hea akustikaga, eriti soe oli aga koguduse liikmete poolne vastuvõtt , ajaloohuvilisi köitsid aga kindlasti selle piirkonna aadlivappide kogu, mida oli võimalik pärast teenistust kirikus ka lähemalt uurida.

Kuigi ilmaennustus oli lubanud meie kontsertreisi ajaks vihmasadusid, oli ilmataat õnneks meie poolt! Kartused, et halb ilm võib meie väli kontserdi promenaadil nurjata, oli asjatu.

Täname Haapsalu ja Läänemaa rahvast ning naiskoori Kaasike, kes meid soojalt vastu võtsid. Täname ka kõiki koorilauljaid ja dirigente, kes andsid endast parima ja töisel kontserttuuril vapralt vastu pidasid.

Kontsertreisi toetas Leader programm.

Lõpetuseks võib öelda, et kontsertreis oli edukas ja kindlasti tasub ka edaspidi selliseid üritusi ette võtta. Tagasiteel kodu poole jagus bussis läbi avatud mikrofoni tänusõnu kõigile, alates korraldajatest, lauljatest, dirigentidest ja lõpetades toreda bussijuhiga.

Haapsalu naiskoori Kaasike on oodata meie juurde Kosele külla küünlapäevaks, mil meie naiskoori poolt algatatud ja nüüd juba ilusaks traditsiooniks saanud küünlapäeva kontsert taas aset leiab.

Otsitakse lauljaid

Sügisel ootab aga naiskoor Krõõt oma ridadesse jälle uusi lauljaid (kõikidesse häälerühmadesse). Kooriproovid toimuvad esmaspäeviti algusega kell 19.00 Kose Gümnaasiumi saalis. Täname siinjuure ka Kose Gümnaasiumi kui head ja kauaaegset koostööpartnerit, kelle ruumides meie proovid toimuvad.

Uue hooaja esimene kogunemine on juba 10. septembril, kus paneme paika kontsertkavad ja ka plaanid järgnevaks aastaks. Täpsemat infot saab meie dirigendilt Tiina Steinbergilt telefonil 52 968 80.

Kontsertreisi toetas Leader programm - Ida-Harju Koostöökoda.