"Särav külavanem Romeo Mukk on alati kohal erinevatel Kodukandi ettevõtmistel. See tähendab võimalust olla ise informeeritud ja avaldada oma arvamust, teha ennast nähtavaks. Selliste külade ja seltside üle saab vaid rõõmu tunda," ütles Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse liige Urmas Kristal. Naaberküla Aimla esindaja Jüri Sulg rõutas Kuhjavere kordamineku põhjusena kindlate eestvedajate olemasolu.

Mitmed sõnavõtjad toonitasid, et Kuhjavere pole parematel aegadel kaasa läinud suurte külamajade ehitamise buumiga, mis toonud kaasa selle, et praegu läheb aur nende hoonete haldamisele. Rõhutati ka järjepidevust, avatud olekut ja nn pidevat kaardil olekut kui Kuhjavee märke.

"Külalisi oli Kuhjavere külaseltsi sünnipäeval kokku ligi poolsada. Kaugemad tulid Tartu-, Pärnu-  ja Raplamaalt. Kõige enne saigi sõna Anne Kalf Raplamaa Külade Liidust. Raplamaa põhjusel, et seal pandi alus külaliikumisele Eestimaal, eestvedajateks Mikk Sarv ja Kaja Kaur. Ka Kuhjaverelastele on tähiseks tegutseda kahekümenda juubelini ja veel edasigi. Rõõmsalt oli esindatud naisselts Pärnumaalt Paikuse Martad. Kokku oli külalisi viieteistkümnest erinevast ühendusest või külast, nende seas 11 külavanemat. Suur rõõm oli endiste kuhjaverelaste Aili ja Enno üle, kes tulid Tartumaalt. Enno on see mees, kes aitas 2000. aastal külamaja ehitustöid teha," rääkis Kuhjavere Külaseltsi juhatuse liige Urve Mukk.

"Peomeeleolu hoidis üleval oma valla lõõtsamees Ain Arula Taevere külast. Suupistet „Kilu koduleival" jätkus ja maitses ka suurepäraselt. Eks sellega on lauakatmine kindla peale minek, sest suutäis soolast kulub alati ära. Traditsiooniliselt lõpetati pidu sünnipäevatordiga, mida kulus 6 kilogrammi," jagas ta muljeid meeleolukast külasündmusest.
Kuuekilone juubelitort