Kogu päeva vältel õhkus kooliperest õpihimu ja positiivseid emotsioone. Kõige entusiastlikumad olid algklassid, kes olid vaimustunud oma uutest õpetajatest. „Algklasside õpetamine ei ole nii raske, kui arvatakse, sest kuigi nad on väikesed ja nad teevad tööd aeglasemalt, kui näiteks põhikool, saab see kuhjaga tasutud elevuse, positiivsuse ja innukusega," ütles III a klassile tunde andnud abiturient Laura Kalve. Ka põhikooli- ja gümnaasiumiastmes oli tunda ja näha ärevust, teadmatust ja õpihimu. Õpilased vaatasid mööda koridore kõndivaid abituriente, lootes ära arvata, kes neile tundi tuleb ning mõned üksikud ka lootes, et äkki saab neid veenda tunnis midagi muud tegema. Muidugi pidid need üksikud pettuma, sest abituuriumil polnud plaaniski oma tööplaanil lasta raisku minna, rääkimata kogemusest, mille nad said tahvli ees oma raskelt kogutud tarkust jagades.

Kuid õpetajate päev ei olnud kõigi abiturientide jaoks ühesugune. Nimelt pidid Markus Eensoo ja Kaisa Roosbaum vedama vastavalt koolidirektori ja õppealajuhataja töövankrit. „ Kuna meil on koolis teatud õpilased, kes lihtsalt ei taha käituda õpilasele kohaselt, pidime vahepeal käima tundides korda loomas, enamjaolt oli siiski kõik kontrolli all. Direktoriamet on raskem, kui paistab. Vahepeal võib küll tunduda, et direktor nagu ei teekski muud, kui ainult istub oma kabinetis ja joob kohvi. Tegelikult on probleemide lahendamine ja kõigi eest vastustamine päris närvesööv töö. Au ja kiitus direktor Aivo Meemale, kes selle tööga väga hästi hakkama saab," on Markus Eensoo kokku võtnud oma päeva Otepää Gümnaasiumi direktorina.

Sel ajal, kui koolimajas käis kibe töö ning tarkuse tagaajamine, omandasid meie õpetajad teadmisi Maanteemuuseumis, Räpina Aianduskoolis ning Seto Talumuuseumis, kus nad said olla ise õpilased ning kuulata. „Õpetajate ekskursioon oli äärmiselt põnev.

Me õppisime palju uut ja huvitavat ning saime ka omavahel rääkida natukene pikemalt, kui seda võimaldab tavaline tööpäev. Muidugi läksid mõtted vahepeal koolile, et kas kaheteistkümnendikud ikka saavad hakkama, kuid me olime positiivselt häälestatud," täheldas õpilaskodu kasvataja Maret Heitur ekskursioonilt naasnuna.

Päikesepaisteline õpetajate päev Otepää Gümnaasiumis möödus positiivselt ning kasutoovalt nii õpetajatele kui ka õpilastele. Nüüd teame kõik, kui pingeline ja närvesööv on pedagoogitöö.