Kuidas elavad siis vabatahtlikud „suure venna" külje all? Võtame ikka üks aasta korraga ja ajame vaikselt oma asja. Iisaku VPK-l ( vabatahtlik päästekomando) on jooksmas juba 53. tegevusaasta. Niikaua kui Ida- Eesti Päästekeskus meid veel vajalikuks peab, püüame kasulikud olla. Siinkohal tänusõnad ka Iisaku vallavalitsusele, kes on meid võimaluste piires ikka aidanud. Ole sa nii vabatahtlik, kui tahad, aga päris ilma ühegi sendita ära ei ela.

Pärast uue Päästekomando loomist on meie väljasõitude arv märgatavalt vähenenud. Kui kümne aasta keskmine enne „Vilkurit" (1999-2008) oli 55-60 väljasõitu aastas (rekord 2002.a 112 korda), siis „Vilkuri" kõrval tegutsedes 20-25 korda aastas. Meestest on endiselt rivis Alar Üleoja, Arno Reest, Marek Tisler, Harald Rebina. Kuid ka kõik teised on tublid. Aastas kasvõi kordki õnnetuse likvideerimisel osalenu on oma panuse andnud. Siim Säde sai aga koos meiega alustades päästja „pisikuga" nakatatud ja töötab praegu juba Iisaku Päästekomandos.

2009.a sügisel alustati vabatahtlike päästjate väljaõppega. 16 Iisaku VPK liiget, kellel oli tahtmist ja aega, on selle läbinud ja omavad vastavat tunnistust. 10 komando liikmel on ka alarmsõidukijuhi kutsetunnistus. Alates 2010.a oleme Eesti Priitahtliku Päästeliidu liikmed. Meie korraldada oli esimestena Ida-Virumaal Priitahtlike pritsimeeste Foorum 2010. a. Tänud kõigile, kes seda üritust läbi viia aitasid.

On olnud aastaid, kus Iisaku valla territooriumil pole „Punast Kukke" nähtud. Paraku viimasel ajal see nii pole olnud. Seepärast püüdkem olla hoolsamad. Korstnad-lõõrid puhtaks, pliidid-ahjud korda! Ettevaatust lahtise tulega! Vaadake üle oma majapidamise elektrijuhtmed ja -seadmed! Vältige ülekütmist! Ettevaatust suitsetamisega!

Kusagil külma ja hangede tagant on lähenemas kevad ja tekkimas kiusatus põletada kulu. Õnneks on viimasel ajal meie piirkonnas see asi kontrolli all olnud - jätkame seda traditsiooni edaspidigi! Lõkete tegemiseks ja prahi põletamiseks on omad kindlad reeglid - täitkem neid! Kui teil on mõni mure, mis puudutab päästeala valdkondi, helistage infotelefonile 1524. Ja õnnetuse korral 112.