Üks suuremaid lõppeva aasta õnnestumisi oli kindlasti Mee ja heina päev, mis toimus koos Lauluga Maale saate salvestamisega Sangaste lossi õuel. Kõige suuremat rõõmu valmistas väga hästi sujunud koostöö valla turismiettevõtetega, tänu kellele sai toimuda vikatiralli, kaseviha õpituba ning atraktiivne heinapebrevann. Nii siis suur tänu Silva-Agrole, Kunstimäe Puhkemajale, Kiisatamme Turismi- ja Kultuuritalule, Kakulaane Turismitalule, Sangaste Lossile. Silmad paneb särama see, et ettevõtted hea meelega kaasa tulid: Kesa-Agro, Silva-Agro, Sangaste Linnas ning Kakulaane olid heinaniitmise võistlusel oma meeskonnaga väljas.

Ülihea tunne, sest see oli vast esimene kord, kui kõik osapooled tahtsid kaasa lüüa ja lustisid seejuures täie mõnuga.

Süda läheb alati soojaks, kui mõtlen Katrin Kõivale, Tiina Kukele, Hiie Vähile, kes on meie valla rahva- ja tantsukultuuri raudtalad. Vanade olijate kõrvale on tulnud uued tegijad: Kristina Minajev lauluõpetajana, Tuuli Merimaa laste balletitunni läbiviijana, Koidu Ahk ja Kersti Salujõe rahvapillide juhendajana, Lennart Kaarna aitab seltskonnatantsu samme seada. Merit Nigula on enda kanda võtnud aeroobikatunni ja jõusaali treeningute vedamise. Ning lastel on taaskord võimalus õppida kaasaegsete tantsustiilide samme ja kombinatsioone. Tore, et noored rockimehed leidsid tee kultuurimajja ja käivad üsna regulaarselt pilli harjutamas.

Lisaks kultuuritegevusele on meil ka aktiivne spordiharrastus, mille eestvedaja on MTÜ Sangaste Spordiklubi. Tore, et meie meeste loodud MTÜ Sangaste Vabatahtlik Tuletõrjeühing tagab meil ööpäevaringse vabatahtlike päästjate valve. Nende kodanikualgatustega tegelevad volikogu esimees Rando Undrus ja abivallavanem Priit Areng. Kati Velner ja MTÜ Kodukant Sangaste on oma kodanikualgatuse poolest kõige stabiilsem ja kauaaegsem tegija. Äärmiselt positiivsed ja vajalikud eeskujud.

Kokkuvõtteks julgen öelda, et kõige rohkem läheb endale ja teistele korda see, mida teed südame ja hingega. Vaata ikka südamega, nagu ütles ka Väike Prints. Head saabuvat pööripäeva - ja päevad hakkavadki tasapisi pikemaks minema...