10 ettepanekut tehti linna kujundamiseks ja haljastuseks. Need olid Arbi järve sillad, avalike välikäimlate rajamine, jaamaesise pargi rekonstrueerimine, metsakalmistu autode parkimisala ümberkujundus, suvituspiirkonna metsade korrastamine, koertele legaalne ujumiskoht, Lauliku tänava katmine kattematerjaliga, Mahlamäe risti korrastamine,
Pulga oja paisjärve rekonstrueerimine ning Seeneriigi ja Verevi järve vahelise parkmetsa korrastamine.

Sotsiaal- ja noorte ning laste valdkonnas laekus kummaski kaks ettepanekut. Pakuti välja leinamaja uuendamist-kaasasjastamist,
saunateenuse taastamist Elva linnas,Avatud Noortekeskuse ruumide renoveerimist ja mänguväljakuid.

Lisaks esitati ettepanekud hanikda linnupeletid varestele, turvakaamerad ja tänavavalgustus.

„Väga positiivne, et inimesed on kaasava eelarve omaks võtnud ning innukalt oma ideed välja öelnud. Esitatud ettepanekute vahel on mida valida ning usun, et igaüks leiab endale südamelähedase objekti. Loodan aktiivsele hääletamisele, mis tagab väljavalitud objektile kaaluka mandaadi ning ei jäta seda üksikute linnakodanike tahteks,“ kommenteeris Elva abilinnapea Heiki Hansen.

Järgnevad kolm nädalat toimub ideede analüüsimine ja sõelumine ning iga idee kohta koostatakse hinnang selle realiseeritavuse ja eeldatava maksumuse kohta.

Lisaks koduleheküljele saab ideedega tutvuda 6.novembril korraldataval ideede tutvustamisüritusel. 10.-16.novembrini toimub rahvahääletus. Hääletada saab iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Elva linn. Hääletuse tulemusel reastatakse ideed vastavalt saadud häälte arvule, realiseerimisele kuuluvad üks või mitu ideed, mis mahuvad piirsumma 10000 euro sisse.

Otsuse kinnitab volikogu koos eelarve vastuvõtmisega detsembris. Võitnud idee realiseerib Elva linn 2015. aastal. Kaasav eelarve protsess toimub Elva linnas esimest aastat.