Uueks aastaks 2016 tuleb astroloogide arvates tuba kaunistada eretulekarva värvides (punases, kollases, oranžis või kuldses). Nendele värvidele tuleb anda interjööris peamine koht, kuna see võimaldab teha rõõmu saabuva aasta perenaisele— punasele ahvile.

Piduliku talvedekoori jaoks sobivad suurepäraselt erinevat vormi küünlad, kuuse- või männioksad või käbid, kuusekaunistused ja puuviljad.

Uusaastatoa keskseks kaunistuseks on alati olnud kuusepuu. See loob oma välimusega uusaasta meeleolu ja täidab kogu toa meeldiva kuuseokka aroomiga. Et kaunistada tuba uusaastaks 2016 ahvi rõõmuks, kes armastab kõike eredat, võib kuusele riputada sügavat värvi ja mitmesugust tooni uusaastakanne, sädelevat karda ja kulda.

Uusaastapuule annavad erakordse sarmi samuti isetehtud kaunistused

Kui tuba on väikeste mõõtmetega, siis võib seda kaunistada vaniku või kimbu vormis kuuseokstega. Erilist uusaastadisaini loovad ruumis lumehelbed: riputage neid seinale, aknale ja laele. Tegeldes toa kaunistusega uusaastaks 2016 unustame me tihti kööki kaunistada. Kuid just seal saadame me mööda suure osa oma ajast ning see ruum loob samuti osa meie meeleolust. Köögikaunistamine ei moodusta erilist raskust.

Kööki on parem kaunistada okstega või nende kompositsiooniga. Ideaalseks dekooriks on kunstlik lumi, küünlad, mänguasjad. Pärjad kuuskede tihedatest okstest loovad köögis täiendava hubasuse .
Avaköögi puhul paigutatakse uusaastalauale täiendavalt kompositsioon okastest tillukeste vanikute näol või klaasvaasides. Samuti on ilus ja asjakohane kaunistada kööki vanikutega. Neid võib paigutada seinale, aknale või ukseavasse. Vanikuid võib laiali seada ka laua pinnale, mis loob toas lisavalgustuse, kui kõik on laua taha istunud ja pidurooga maitsenud. Kaunistada kööki on vaja nii, et valitud atribuudid ei segaks selle sihipärast kasutust. Sillerdavad mänguasjad võib sättida lakke, aknalaudadele, kaunistada nendega vaase, täiendada kuuseokstest kompositsiooniga. Oluliseks atribuudiks on laualina ja toolikatted. Uusaasta vastuvõtu peamine osa toimub elutoas. Kaunistada elutuba võib igasuguste dekoorielementidega. Nendeks võivad olla talve- ja uusaastastseenidega pildid, temaatilised kujukesed, küünlajalad ja küünlad – kõik see loob vajaliku õhustiku ja häälestab teid pidulikkuse võtmes.

Korter kooskõlas kõigi reeglitega

Teatavasti on 2016 tuleahviaasta. Et saada tuleahvi õnnistus, peab teadma, kuidas korterit uusaastaks kaunistada.

Ruumi interjööri tuleb lisada igasuguseid kellukesi, kuljuseid ja kurinaid, mille helin hellitab aasta perenaise kõrva. Helendavad mitmevärvilised vanikud, eredad lambikesed, kuusekuld, kuusehõbe ja kardehted on samuti lõbusale ahvile meelepärased. Originaalne on kaunistada korter uusaastaks 2016 väikeste dekoratiivsete vidinatega kõigis tubades, mis on temaatiliselt grupeeritud. Nendeks võivad olla mitmesugused magnetplaadid külmkapi ustel, kleebised klaasidel ja tassidel, dekoratiivsed uusaastapadjakesed sohval, tugitoolil ja voodil.

Kompositsioon kuuseokstest üheskoos kuusekaunistuste ja kunstlumega, vanikud klaasanumates, vaasid apelsinide ja muude maiustustega, mis on korteri kõigis tubades laiali sätitud, loovad pidulikkuse õhustiku.

Teie kodu ahvile rõõmuks

Kuna saabuva aasta perenaine on iseloomult ekstsentriline, siis ei saa uusaasta dekoori arvelt kokku hoida. Piduliku sündmuse puhul tuleb korter või maja uusaastaks 2016 kaunistada eredalt, värvikalt, eredavärviliselt ,värvirohkelt ja maaliliselt, tehes seda värviküllaselt nii seest- kui ka väljastpoolt. Tänavapoolset ust võib kaunistada vanikutega, kuid tavaline variant on uusaastapärg okaspuuokstest koos eredate lintide ja lipsudega või kuusekannidega. Õues loovad piduliku õhustiku suured jõuluvana ja lumineitsite lumivalgukese lumest valmistatud kujud, lumemeeste ja muude muinasjututegelaste kujud.

Uusaasta võib saada sobivaks hetkeks vanade kardinate ja muude olmetarvikute väljavahetuseks ja utiliseerimiseks, et punase ahvi aasta pidulik interjöör oleks igati kombekohane. Kardinad peavad olema värviküllased või kandma originaalset ornamenti. Uusaastaks 2016 tuleb maja kaunistada punases toonis. Selles värvis ilustatakse ka uusaasta peamine atribuut – kuusk. Kuna ahv on kuuldavasti suur magusasõber, siis tuleb kuusele riputada kompvekke ja kujukeste vormis küpsiseid, samuti pähkleid. Ka aknad peavad olema stiilsed. Tavaliselt kaunistatakse aknaid uusaastaks lumehelvestega. Neid võib paberist ise välja lõigata, joonistada klaasile šablooni abil või pestavate värvidega või osta vastavad kleebised. Helveste väljalõikamise või joonistamisega võivad vabalt tegelda lapsed, kellele selline meisterdamine meeldib.

Uusaastaks võib akna kaunistada ka vanikutega. Selline uusaastadekoor loob piduliku meeleolu nii perekonnas kui ka möödujate hinges. Vanikuid võib riputada üles kardinana, raamistusena või neid võib lihtsalt aknalauale panna.

Kui aknalaua laius seda lubab, siis on soovitav sinna asetada uusaastakujukesi, küünlaid, nende kompositsioone, taldrikuid ja vaase maiuspalade või puuviljadega. Kuid kui on võimalust ja huvi, siis võib akna ka väljastpoolt ära dekoreerida. Viimasel ajal on akna välikaunistuseks muutunud redelil turniv jõuluvana.

Uks õnne juurde meelitamiseks

Kui olete juba otsustanud uusaastaks korteri ära kaunistada, siis ärge unustage ust, kuna uskumuse kohaselt tuleb sealt õnn meie õuele, au tuleahviaastale! Kõige lihtsamaks uusaasta uksekaunistamiseks võib kasutada igasuguse mõõtmega kleebiseid. Ka vanikud sobivad ukse kaunistuseks. Tänu helendavatele tulukestele näib uks muinasjutuline. Kellukeste ja kulinatega uks on samuti originaalne lahendus. Niipea kui keegi ust paotab, kajab kill-kõll, mis viib mõtte lähenevale pühale ja imedele.

Lihtne on kaunistada ka ukse käepidet. Siduge sinna värvikas lint või riputage helendav kuusekaunistus ja uks muutub meeleolukaks.