Fraktsioon „Valla arengu eest!“ on oma seisukoha levitamisega sel korral kõvasti vaeva näinud – fraktsiooni esimehe Maksim Butšenkovi allkirjaga tekst jõudis mitme ajalehe toimetusse ja on nähtav ka Facebookis. Tüliõunaks on Lehtse lähistel asuv Pruuna mõis, kus praegu veel tegutseb Lehtse Kool, kuid 2017. aasta sügiseks kolitakse sealt välja aleviku südamesse rajatavasse keskusehoonesse.

Tapa vallavolikogu koalitsioon otsustas 29. jaanuari istungil seada mõisahoone müügiks ostueelistusõigus OÜle Indsalu, kes pakub omavalitsusele mõisa eest 150 000 eurot ja kavatseb sinna rajada hooldekodu, mis ühtlasi tähendab 20 uut töökohta. Fraktsioon „Valla arengu eest!“ on nõus, et hoonele tuleb pärast kooli kolimist leida kasutus, kuid samas pole päri otsusega võõrandada vara otsustuskorras ja sellise hinna eest.

„Põhjendamatuks jäi, miks tegi Tapa vallavalitsus ettepaneku müüa Pruuna mõis just nimelt otsustuskorras, aga ei teinud ettepanekut korraldada enampakkumist või ei eelistanud rendisuhet või hoonestusõiguse seadmist?“ küsis Butšenkov. „Alternatiivsete lahenduste analüüs puudus täielikult. Müügihinnaks kujunes OÜ Indsalu kui potentsiaalse ostja ettepanekul 150 000 eurot. Mingit hindamisakti ei tehtud, see oli ostja esindaja sõnul „turusituatsioonile vastav“ hind.“

Loe edasi Kuulutajast.