Lisaks fotodele eksponeeritakse muuseumi kogus hoiul olevad esemeid, mida võis tollases tänavapildis kohata. Valik fotodest ja esemetest tehti Valga Muuseumi ja fotograaf Aare Olanderi koostööna ning on pühendatud Valga esmamainimise 730. aastapäevale.

Aare Olander on fotograaf, kes on võtnud ette tänuväärse missiooni näidata Eesti linnade vanu kadunuid vaateid. Kunstniku tulevikuplaanidesse mahub välja anda raamat Valga linna kadunud vaadetega.

Samal ajal kui muuseumis sees käis fotonäituse üles seadmine, kerkis muuseumi õuele muuseumit sümboleeriv skulptuur, mis on peamiselt tehtud maakivist ja vanametallist. Skulptuur kerkis andeka ja mitmekülgse kunstniku Toomas Altnurme käe all, kelle sõnul sümboliseerib kivi loodust, kestvust ja igavikulisust, metall aga inimest, ajaloo fragmentaalsust ning kaduvust, kui seda ei hoita.

Skulptuuri kavand ja skulptuur ise sündisid kohapeal, pärast seda kui kunstnik oli tutvunud Valga linna ja muuseumiga. Skulptuuri, mis jääbki linnaruumi kaunistama, valmimist toetasid Valga linnavalitsus ja mitmed kohalikud ettevõtjad.

Pildil on Valga muuseumi õuealal toimetav eesti kunstnik Toomas Altnurme, kes valmistamas maakividest ja vanametallist monumentaalset skulptuuri.