Türi-Saku kultuuripäeva idee sai alguse Saku ja Türi orkestrijuhtideAnts Oidekivi ja Ants Reinholdi soovist koos midagi huvitavat korraldada. Türi Kultuurimaja juhataja Ülle Välimäe ja siinkirjutaja ning muidugi kahe sõprusvalla isetegevuslaste kaasabil sai ühispäev ka 29. jaanuaril teoks.

Türi kultuurimaja tegutseb 1960. aastast, kuid europrojektide toel uue välimuse, sisu ja hingamise saanud hoone taasavati 28. mail 2010. Hea akustikaga suur saal oma sõitvate toolide ning maailmatasemel audio- ja valgustehnika ning mitmete vajalike lisaruumidega (koori-, orkestri-, tantsu-, kunstiklassid, väike kontserdisaal  jmt) avaldas muljet. Tegevust jätkub selles majas kõigile!

Enne ühiskontserti istusid  sõprusvaldade kultuurikorraldajad ja Türi valla esindajad koos ühise laua taha, et arutada, kuidas tihendada kultuurialaseid sõprussidemeid ka edaspidi. 2011. aastaks võeti plaani korraldada kunstiringide ühislaager Türil. Saku puhkpilliorkester sai kutse esineda kevadisel Türi puhkpillipäeval. Türi puhkpilliorkestrid, laulu- ning tantsukollektiivid on oodatud osalema Saku laulu- ja tantsupäevale ning Saku Suve üritustele. Infot muudest esinemisvõimalustest (Türi kevadlaat, Grillfest, Kabala laulu ja tantsupäev, Õunafestival jms) saab edaspidi huvikeskusest.

Täname Saku valla rahvatantsijaid, line-tantsijaid, kõhutantsijad, lauljaid, käsitöö- ja kunstinäituse ettevalmistuses osalejaid, kes selle toreda laupäeva koos meiega veetsid ja Saku valla isetegevuslaste tegemisi vääriliselt esitlesid. Peatse kohtumiseni Saku Huvikeskuse 10. aastapäeva pidustustel 12. veebruaril, seekord siis juba Saku Valla Maja saalis.

Saku-Türi ühisorkestrilt ning ansamblilt Avaja kõlab uljalt “Puhkuse veedame kõik Viljandis”. (foto: Saku Sõnumid)

Saku ja Türi line-tantsijad laval. (foto: Saku Sõnumid)