Valla eelarve on hakanud tasapisi uuesti kosuma. Vähehaaval on paranenud tulumaksu laekumine ning jääb loota, et see pole ajutine. Ametlikult registreeritud

Taebla valla töötute arv on juuli lõpu seisuga vähenenud 118-ni (31.01.2010.a oli 156). Mõni tulurida jääb ka väiksemaks kui aasta alguses loodetud, kuid tervikuna peaksime valla eelarve kokku saama. Igatahes jätkame kokkuhoidlikku majandamist, et vältida ebameeldivaid tagasilööke. Samas on vaja kate leida rohkest lumest ja külmast talvest tekkinud suurematele kuludele.

Paraku tuleb tegeleda ka muredega. Kõige tõsisem neist on Palivere Lasteaia renoveerimise venimine. Koostöö ehitajaga läheb väga raskelt. Seniks oleme leidnud võimaluse alates septembrist jätkata lasteaia teenuse osutamist Palivere mõisa ruumides. See on kindlasti ebamugav just alevikus elavatele inimestele, kuid parem kui mitte midagi. Et veidigi lastevanematele vastu tulla, peatas vallavolikogu nende laste osas osalustasu maksmise kohustuse, kes renoveerimise perioodil lasteaia teenust ei kasuta. Ehk aitavad kodused vanava-nemad, pereliikmed või head tuttavad lapsi hoida ja tavapärasest pikemat lasteaiateed ei tule käia. Mõistame, et tekkinud olukord on kõikidele osapooltele ebameeldiv. Kahjuks tuleb tunnistada, et kiireid ja lihtsaid lahendusi ei ole oodata.

Sellegipoolest algas nii koolides kui lasteaedades 1. septembril uus õppeaasta. Soovime kõikidele õppuritele ja õpetajatele head uut tarkuseaastat!