Ega peale meie lähinaabrite verivorsti mujal maailmas väga ei söödagi. Lääneeurooplane või ameeriklane võdistab hoopis õlgu - issand jumal, verd söövad! Mõned aastad tagasi Tartu Rocki korvpallimeeskonnas mänginud Brian Cusworth võttis endale Eestis viibimise ajaks kaks ülesannet - tulla Rockiga Eesti meistriks ja ära proovida "muidu normaalsete eestlaste suurim veidrus" verivorst. Meistriks ta tuli, hooaja kõige kasulikumaks mängijaks sai, aga verivorsti mekkimise kohta andmed kahjuks puuduvad.

Küpseta õigesti

Verivorst on pooltoode aj lihtsalt leiva peale viiludeks lõigatuna see hea ei maitse, kuigi mõni poissmees on ka nii talitanud.

"Kõige parem verivorst valmib ahjus," soovitas Vaher. "Mikrolaineahjus ei soovita ja tavalist praepanni ka mitte. Ahi peab olema enne vorstide asetamist juba kuum. Kui vorst pista külma ahju, siis läheb ta küpsetamise ajal lõhki ning mahlad jooksevad välja - alles jääb kuiv purune mass. Mõned teevad purunemise vältimiseks vorsti sisse väikesed augud, kuid ega see ka õige ole - ka sealtkaudu pääseb mahl välja."

Loe pikemalt ajalehest Kuulutaja.

Loe ka selle kohta, kuidas kartuleid õigesti keeta.