Väga positiivseks märgiks on, et kõigis vestlusringides on inimesed jäänud peale nn ametliku osa lõppu veel istuma, muljetama. Lähinaabriga kokkusaamine ja naaberküla lugude kuulamine on kõigile huvitav. See ühendabki inimesi. Lugude jutustamisest tekivad seosed, ideed, ühtekuuluvustunne. Me ei kogenud mitte üheski kandis käegalöömise meeleolu. Usutakse, et elu saab paremaks muuta. Samas vajatakse ka motiveeritud liidreid. Aga liidridki vajavad tugisüsteemi, organisatsiooni. Rapla Valla Külade Kogu tähtsuse tunnetus on protsessis suur, lausa võtmeküsimus, see peab jääma ja arenema.

Oma kodukoha kõige suuremaks plussiks nimetasid eranditult kõik külad kaunist loodust.

Kuusikul rõõmustas see, et noored tulid nähtavale ja et noored said innustust. Külavanema valimine on päevakorral, juba mõlguvad meeles arenduslikud projektid ja MTÜ asutamine.

Hagudis tulid aga välja mitmed külad, kus varem ei olnud isegi kontaktisikuid - Seli, Mõisaaseme, Äherdi. Ka Purila on uuesti ärkamas. Rapla valla Aasta Küla 2010 - Röa küla - jagas oma positiivseid praktikaid ning see pani teistelgi heleda lambikese põlema.

Kodila kandis on aktiivsed eestvedajad, sel aastal on suurimaks projektiks Kodila 770. aastapäeva tähistamine jaanipäeval.

Rapla kandis olid jõuliselt esindatud sellised külad nagu Uusküla, Mahlamäe, Oola ja Nõmme. Nõmmes on kohe-kohe loodamas seltsing. Ka Ridakülast saime esmakordselt esindaja!

Alu kandis olid kõik külad ja ka Alu keskus esindatud. Sikeldi küla on aktiviseerunud, päevakorral on külavanema valimine ja MTÜ loomine. Alus oli kosta kurbi noote - inimestevaheline sidusus on kadunud peale kultuuritöötaja ametikoha kaotamist.

Tuline kahju, et sellised suured külad nagu Iira (157 elanikku), Hagudi alevik (324), Kuku (87), Sulupere (123), Väljataguse (79) ja Ülejõe (111) ei olnud praktiliselt esindatud. Kahjuks jäid nende külade probleemid kaardistamata. Kindlasti ootaks aktiivset kaasalöömist edaspidi ka nendelt suurtelt küladelt. Ühendust võib võtta projekti koordinaatoriga telefonil 5343 6300 või e-mailil tatjana.libek293@gmail. com.

 Rapla valla kantide arengukavad valmivad novembriks.